Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Poderano vrijeme

(To je tako dobro jer svi tako nose!)


Vozim se nedavno busom iz grada. Nasuprot meni sjedi žena poderanih traperica. Onako, više za sebe, ali dovoljno glasno da ona čuje počeh priču:

-"Sječam se vremena kada smo imali, mi djeca, tek jedan najviše dva para hlača. Pazili smo da ih ne zaprljamo, da ih ne poderemo. Od silnog su se nošenja habale, znale se prorijediti, no znale su se i poderati. Ali nikada nismo išli van, škola da se i ne spominje, u poderanim hlačama. Uvijek je mat brižno pazila da sve bude na vrijeme zakrpano. Svaka je zakrpa ljepša od poderanoga. U zakrpi se vidi briga da uvijek "pristojno" izgledamo. A kakvo je ovo danas došlo vrijeme da poderanih hlača? Ružno poderano vrijeme."
Vidjeo sam da gospođa sluša moj monolog pak upitah:
-Zbog čega nosite te poderane traperice?
-Tako mi dobro izgledaju!
-Dali vam dobro izgledaju zbog toga što svi tako nose, ili stvarno mislite da dobro izgledaju? nastavih ja malo provocirati.
-Svi danas tako nose!
-I zato vam dobro izgledaju što svi tako nose, ili zato jer se vama to tako dopada?
Nakon par trenutaka šutnje, u kojoj je očito razmišljala šta reči, kaže ona tiše: "Pa zato jer je to danas moda i svi nose."
-Zar nije daleko ljepše biti SVOJ, umjesto se povoditi za drugima, ma kako oni izgledali?
Skrenuh pogled i kada sam ponovo pogledao prema ženi, vidim da je sramežljivo navukla torbu preko poderanih traperica.

A sada par riječi o laštiku i šotobragama, donjim gaćama. Svi znate šta je to laštik? A .... Pa jasno da znate da je to ona gumena traka u gaćama, šotobragama, što bi primorci rekli, koja drži gaće da ne ispadaju. Vjerovatno vam se desilo i da taj laštik pukne u nezgodno vrijeme, pa dok idete ulicom gaće stalno padaju preko guzice, pa skoro do koljena i stalno ih ponovo morate natezati da ne svrše na glježnjevima. E upravo na takve šotobrage, puknutog laštika podsječaju me one majce što vise sa jedne strane preko ramena a sa druge su zakvačene za vrat. Vise tako a žene idu i stalno ih ponovo natežu na rame jer su pale prenisko, ma iste šotobrage.

Ovaj je post bez fotke. Sigurno se pitate zašto kada bih o toj temi mogao snimiti milion fotki da samo izađem na cestu. Jedini i osnovni razlog je da nikada ne slikam druge žene osim moje Ljubavi, a moja Ljubav se na taj način ne povodi za "modom".







Post je objavljen 20.08.2016. u 20:19 sati.