Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Vujović: Zemljište na Valdanosu mora biti vraćeno starim vlasnicima

ULCINJ - Lokalitet Valdanos jedan je od najgorih primjera neuspjele, propale restitucije oduzete imovine u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Milorad Vujović, dodajući da to zemljište mora biti vraćeno starim vlasnicima, prenosi Mina biznis.
Vujović je, na poziv Odbora za pravednu restitucijun, u četvrtak sa savjetnicima posjetio Ulcinj i lokalitet Valdanos.
Cilj ove posjete je, kako je saopšteno iz kabineta Vujovića, bio upoznavanje sa problemima u vezi vraćanja oduzete imovine ranijim vlasnicima i njihovim zakonskim nasljednicima.
Predsjednik Opštine, Nazif Cungu je sa saradnicima upoznao goste sa ostvarenim rezultatima sadašnje lokalne uprave, naglašavajući potrebu intenzivnije komunikacije lokalne uprave i Vlade, posebno u oblastima prostornog planiranja i finansija.
„Činjenica da se 57 odsto teritorije Morskog dobra nalazi u Ulcinju, jasno govori da je taj grad onemogućen da upravlja i raspolaže sopstvenim resursima u cilju vlastitog razvoja“, navodi se u saopštenju.
Vujović je, kako se dodaje, bio posebno zainteresovan da se na licu mjesta upozna sa problemom restitucije lokaliteta Valdanos i razlozima zbog kojih ova imovina još
uvjek nije vraćena ranijim vlasnicima novogradnja Split

Post je objavljen 19.08.2016. u 10:42 sati.