Šar planina se vidi u daljini, bližimo se Skopju.
Prolazimo kroz Skopje, čisto i suho, ne vide se tragovi poplave.
Stižemo u elitni restoran-hotel „Kamnik“ s vinarijom. Obilazak vinograda i vinarije
Bijele ruže se sade uz vinograd jer su kao najnježnije indikator bolesti koja prvo
pogodi ruže, pa lozu. Obišla sam mnoge vinograde, ovo prvi put vidim.
Obilazimo lovnu kuću, gdje nam je serviran ručak (veliki stol desno).
Serviraju nam ekskluzivan ručak: makedonska salata, pa lovačka kobasica
i bijelo meso od fazana u kari sosu, uz probu dva vina (chardonnay i merlot).
U Makedoniji salatu redovno serviraju prvu, kao predjelo.
Odlična je bila panakota sa preljevom od kupina i listom mente
Živjeli!
Ako je gost popio malo više, na ulazu je
mjerač koji određuje smije li voziti.
Vraćamo se u Beograd, prepuni izuzetnih utisaka.
(potpisano slika Lastavica)
Post je objavljen 27.08.2016. u 00:17 sati.