Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oinbdebo

Marketing

Ljetne višednevne aktivnosti odreda

Još je jedno ljeto minulo. Kao i bezbrojna prošla ljeta, i ovo je bilo ispunjeno šarenim šatorima, smijehom i veseljem, pucketanjem logorske vatre uvečer. Prisjetimo se gdje sve sve naš odred ovoga ljeta boravio i stvarao nove uspomene.

ŠUMSKO LOGOROVANJE BURNJAK 18.-25.7.2016.

U uvijek ugodnom društvu OI Savski gaj i IO Eucalyptus proveli smo tjedan dana u hladovini Burnjak šume u Hrvatskom zagorju. 60-ak je članova odlučilo beton i asfalt zamijeniti jutarnjom rosom, noćnim zvijezdama i bojama, zvukovima i mirisima šume. Po dolasku, organizirali smo se u jato poletaraca i pčelica Šuma s-tri-bora koju je vodila Maja, tri družine vučića i jednu nadasve ozbiljnu i radišnu patrolu Jazavci koju je vodio Matej iz OI SG. Jatnim i patrolnim sastancima, odnosno čoporskim lovovima, poučnim šumskim šetnjama te kreativnim i sportskim radionicama ispunili smo dnevne rasporede. Tako su članovi gradili logorske konstrukcije poput ulazne kapije, upoznavali noćno nebo, floru i faunu hrvatskih šuma te stjecali brojne praktične vještine potrebne za život u prirodi. Kako bismo upoznali kraj u kojemu boravimo, posjetili smo obližnji Muzej seljačkih buna smješten u baroknom dvorcu obitelji Oršić, a nismo propustili niti pošteno se okupati u termama Jezerčica. Večeri su, naravno, prolazile uz plam logorske vatre gdje se igralo, glumilo i pjevalo, pa i natjecalo u "Velikoj večeri talenata" (bravo Roko!), dok su neki članovi na svečanoj logorskoj vatri predzadnju večer primili svoje zaslužene marame. Veliko hvala svim voditeljima i organizacijskom timu koji su logorovanje pripremili i izveli, a nadamo se da su svi koji su sudjelovali u jednakoj mjeri zadovoljni.



LJETNI KAMP VERUDA 2016.

Veruda ili Fratarski otok u neposrednoj blizini Pule opet je ugostila naše izviđače i izviđače OI Savski gaj. Plavi su se šatori lijepo uklopili u okolinu našeg divnog mora koje su naši ziviđači pošteno iskoristili. 25 članova okupljenih u čopor Morski štrumpfovi, odnosno patrolu Moržova abeceda u nešto su laganijem ritmu kroz sastanke, radionice i druge aktivnosti u tjedan dana naučili štošta i kućama ponijeli nove znanja i vještine, ali i ono najvažnije - lijepe uspomene. Usput su posjetili i blaga Pule, otkrivajući kako su živjeli i što su gradili Rimljani na ovim prostorima.



ROVERWAY, FRANCUSKA 3.-14.8.2016.

I dok su naši mlađi članovi vrijedno radili, učili, ali i zabavljali se u Burnjak šumi, odnosno na otoku Veruda, naša je Tanja Tutić kao vođa kontingenta Saveza izviđača Hrvatske predstavljala Hrvatsku na velikoj međunarodnoj akciji "Roverway 2016" održanoj u Francuskoj 3.-14.8.2016.
"Mislim da se takva atmosfera ne može doživjeti nigdje drugdje", kaže nam Tanja. Ne sumnjamo, s obzirom da joj je društvo pravilo 4000 izviđača iz čak 56 država svijeta!
Iako sudjelovanje u njima zahtijeva više truda, pripreme i ulaganja, veće međunarodne aktivnosti (poput Roverwaya ili Jamboreea) pružaju nezaboravna sjećanja svakome tko se ohrabri i sudjeluje na bar jednoj od njih, pružajući pravi dojam o veličini i raznolikosti našeg pokreta. Zato pozivamo sve mlađe članove da se strpe još koju godinu, vrijedno sudjeluju u radu naše udruge i tko zna, možda upravo oni dobiju priliku stati na pozornicu i u ime Hrvatske pozdraviti više tisuća šarenih marama, baš poput naše Tutle.



* * * * *

Uživajte u ostatku ljeta i vidimo se prvog vikenda nakon početka školske godine!

Post je objavljen 14.08.2016. u 07:24 sati.