Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Enver Moralić u ljubljanskom nekretninskom projektu

Moralićevo poslovno carstvo se proteže u nekoliko zemalja; kemijske tvornice, rudnik nikla, vinogradi, dvorci (spominje ih se čak devet)…, tek su dio jedne ogromne poslovne imperije. U Hrvatskoj su na njegovom imenu velike površine zemlje (u značajnim hektarima je ima i u Sloveniji), više je jedino ima još Todorić.
Moralić je prošle godine nakon gotovo tri godine pregovora prodao poljoprivredne zadruge Jankovci i Negoslavci srbijanskom poduzetniku Petru Matijeviću, kojega nazivaju “kraljem mesa”. Ni Matijević ni Moralić ne žele otkriti vrijednost transakcije o kojoj su pregovarali godinama.
Podsjetimo, početkom tjedna, južnoafrički fond Greenbay Properties, koji je nedavno kupio koparski Planet Tuš, u Ljubljani je kupio zemljište na kojem je nekad bio Kolizej. Južnoafrikanci će za zemljište izdvojiti 15,4 milijuna eura, a kupoprodajnu cijuenu financiraju isključivo iz vlastitih izvora. Greenbay je kupio 9932 kvadratna metra zemlišta na kojem je poduzetnik Jože Anderlič planirao gradnju novog Kolizeja. U gradnju višenamjenskog nekretninskog kompleksa (stanovi, trgovine i uredi)
uložit će oko 70 milijuna eura, a a gradnja će početi već u rujnu nekretnine Gorski Kotar

Post je objavljen 11.08.2016. u 13:15 sati.