Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Vlatko Perković - Ja, Donna Gall ili čekajući Cesaria

Vlatko Perković - Ja, Donna Gall ili čekajući Cesaria
U izdanju ALFA izdavačka kuća

"Srednjoškolka Dona Vodniković ispituje vlastitu osobnost i pronalazi je u poistovjećivanju s majkom, primabalerinom Lorettom Gall, svojim apsolutnim uzorom i predmetom obožavanja. Povezujući razvoj ženskog identiteta sa simbolikom tijela i osvješćivanjem vlastite spolnosti, autor preko erotiziranog psihološkog odnosa majke i kćeri prikazuje sazrijevanje djevojke Done u ženu – Donnu Gall. "

Djelo na više od 400 stranica prati odrastanje Donne, kćeri nekadašnje primabalerine, u vremenu od početka sedamdesetih do 1995. godine. Perković je zahvatio širok raspon tema, od erotiziranog odnosa majke i kćeri do teatarskih zbivanja i pretvorbe te političkih i etičkih dvojbi, a književna ga je kritika mahom zasula pohvalama. Međutim - za novo izdanje autor je roman malo skratio.
(http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/kultura/clanak/id/311541/vlatko-perkovic-mislim-da-ce-roman-privuci-mlade-djevojke-i-majke)

* Ovo je jedna vrlo neobična knjiga o djevojci koja istražuje svoj identitet i sexualnost. Nije mi se pretjerano svidjela i bila mi je pomalo i dosadnjikava. Možda sam malo i "konzerva",ali nikako mi se nije dopao intimni trenutak između majke i kćeri.
* Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 09.08.2016. u 09:47 sati.