Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Blog bez fotki?

Drage i dragi moji, nakon 7 i pol godina izlaženja smo se moj blog i ja našli u vrlo nezgodnoj situaciji ...

Naime, tokom velike većine vremena sam za "hosting" fotki objavljenih u postovima koristio Googleov web servis imenom Picasa (tek sam se kratko vrijeme koristio Photobucketom koji mi se baš nije sviđao ...) i ovoga sam svibnja, dakle, prije tri mjeseca, saznao da Google ukida Picasu. Nakon početnog šoka sam zaključio da ću očito morati naći neki drugi web servis sa smještanje fotki, no nadao sam se da će Google, kao renomirana i poznata firma, zadržati postojeće fotke i linkove na njih tako da će moji dosadašnji postovi (a ima ih gotovo 2000, točnije ovo je 1982. post) i nadalje izgledati upravo onako kako ste ih sve do sada i gledali: opremljene fotkama.

No, jutros mi je stigla uznemirujuća poruka preko Picase (vidi OVDJE) koja najavljuje mogućnost da ti linkovi možda baš i neće funkcionirati zauvijek ... odnosno da će se u mojim postovima jednoga dana vjerojatno pojaviti oni maleni kvadratići koji kazuju da fotka više nije dohvatljiva.

Ja se još uvijek nadam da se to neće dogoditi (i žurno radim nadopunu backup-a postova koju, na žalost, ne mogu tek tako ponovo staviti "u pogon" negdje drugdje sa istim originalnim fotkama), ali, eto, tek da znate, ako se desi, da znate o čemu se radi ... a ja se dajem u potragu za novim "stanodavcem" prostora za moje fotke.
(ako imate neku preporuku, samo recite, svaka informacija dobro dođe!)



Post je objavljen 08.08.2016. u 15:27 sati.