Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Mirchi i vukovi na kolodvoru



Ove godine baš ne stavljam u Berlinu puno hrane na blog jer, iako se hranimo međunarodno, svaki dan jela drugog naroda, ponavlja se ono što sam ranijih godina elaborirao. Jučer smo eto po prvi put bili u singapurskom restaurantu na Kreuzbergu kod Mirchija, sve što smo jeli, a jeli smo najobilnije do sad, sam fotkao i sve do jedne fotografije nisu u polumraku uspjele. Ja sam uglavnom jeo janjetinu s prilogom kao na gulaš, dobili smo juhu i salatu uz to, 6 i pol eura, drugarici se dimio dolazeći miks piletine i janjetine, pečeno i dobro začinjeno, vjerojatno na njenom fejsu postoje fotografije, nisam stigao pogledati.
S druge strane strane uz berlinski Hauptbahnhof (glavni kolodvor) danas se otvara izložba Rainera Opolke "Vukovi se vraćaju". Jutros je jako kišilo pa smo Jin i ja brzo obavili jutarnju šetnju te sam iskoristio vrijeme i prije sedam se uputio u centar grada. Budući da mi se dućan na Alexu otvara tek u 8, odlučio sam skoknuti punim S-bahnom do glavnog kolodvora, čija arhitektonska rješenja, mješanje čelika i stakla jako volim, za razliku od većine iz mog društva. Izložba je već postavljena, iskoristio sam je za fotografiranje, sastavni dio izložbe je diskusija umjetnika s građanima, uobičajeno u 18 sati, što se događa kad se poremeti unutrašnji red jednog društva. Inače Rainer i njegov brat blizanac s izumitelji LED žarulja, postali su pomoću njih milijarderi, borave uglavnom u svom dvorcu otvorenom za javnost, zabranu ulaska, doznalo se kad su probali ući i razgledati, imaju funkcioneri novih neonacističkih stranaka i pokreta. Inače kod Rainera su sve izložbe besplatne, financirao je po cijeloj Njemačkoj da se iznad plakata neonacističke stranke NPD lijepe njegovi plakati s pticom i natpisom, pokaži nacistima pticu.
Vukovi su mu baš moćni, dajem mu prostor jer i sam znam da se sve što je besplatno, uostalom poput sadržaja ovog bloga, nikad neće cijeniti u široj javnosti.
p.s.
Ako vas je naslov posla asocirao na blogosmetalo, vidite da nadimci sami po sebi ne mogu biti negativni, kao ni narodi uostalom.



Post je objavljen 05.08.2016. u 09:51 sati.