Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Jojo Moyes - Nakon tebe

Jojo Moyes - Nakon tebe
U izdanju Profil

Napomena! Ako niste čitali "Tu sam pred tobom" preskočite ovu recenziju!!!

Svi se pitalu dal nam zaista treba uopće ovaj nastavak, mnogi su još uvijek ljuti zbog onakvog kraja prvog djela, ali da, kažem da, treba nam ovaj nastavak jer želim znati priču o Lou bez Willa, želim znati kako se ona snašla.
Naoružala sam se maramicama i krećem u avanturu s curom u pčelastim tajicama.

Prošlo je 18 mjeseci od Willove smrti, Louisa je otišla iz rodnog grada i dalje pati za njim. Lou je sada samo sjenka osobe koja je nekad bila, više ne nosi svoje šarene odjevne kombinacije, rijetko se smije i ne priča nikome o Willu i stalno ju progoni osjećaj da mu nije bila dovoljna.

"Nisi mi dao vražji novi život,zar ne? Zapravo nisi. Samo si razbio moj stari život. Smrskao ga u komadiće. Što da učinim s tim što je ostalo? Kad ću napokon osjećati... Raširim ruke osjećajući hladan noćni zrak na koži i shvatim da opet plačem. Jebi se, Wille, šapnem. Jebi se jer si me ostavio."

Jedne večeri penje se na krov svoje zgrade, ali iznenada ju prestraši glas i ona pada. Uz mnogobrojne ozljede i prijelome, Lou je živa, iako sad svi misle da se pokušala ubiti. Lou se vraća u rodni grad kod roditelja dok se ne oporavi iako joj povratak teško pada. Nakon oporavka, ponovno se vraća u svoj stan i kreće s grupnom terapijom. Upoznaje i bolničara iz hitne koji ju je spasio, Sam. A onda joj se jedne noći, na vratima stana, pojavi osoba iz Willove prošlosti.
Može li Lou samo tako nastaviti dalje sa životom? Hoće li dati priliku ljubavi?

Oduševljena sam, sviđa mi se. Bolno realna priča o nastavku života nakon gubitka voljene osobe.
Jojo se ovim nastavkom iskupila za sve one silne suze koje sam isplakala uz "Tu sam pred tobom", iako su mi se i ovdje svako malo zamutile oči. Nije lako krenuti dalje nakon gubitka ljubavi, prijatelja i to ova priča jako lijepo opisuje,ali isto tako nam vraća i nadu u novi život, novu ljubav.

"Naučiš se živjeti s tim. S njima. Jer ostanu s tobom, iako više nisu živi, ne dišu kraj tebe. Nije to više ona ista prvobitna bol koja te drobi iznutra, ona koja te preplavi i tjera te da plačeš na krivim mjestima i da se nerazumno ljutiš na sve idiote koji su još živi, a osoba koju ti voliš mrtva je. Jednostavno se naučiš živjeti s time."

Moja preporuka za ovu knjigu!
Napisala Dijana Mandić


Post je objavljen 01.08.2016. u 09:08 sati.