Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Ransom Riggs - Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu

Ransom Riggs - Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu
U izdanju Lumen

Jacob ima skoro pa savršen život, bogatu obitelj, super ljetni posao koji njemu baš i nije super, dobre ocjene i "ludog" djeda.
Djed Abraham cijeli mu je život pričao bajke o čudnovatoj djeci, djevojčici koja lebdi, dječaku koji može podići stijenu i magičnom otoku. S godinama se djed malo pogubio i počeo je "živjeti u svojoj bajci". Jednog dana, Jacob pronalazi djeda u šumi, na samrti. Djed mu govori da mora otići na otok jer ovdje više nije sigurno, ostavlja mu i smjernice kako će pronaći, ali te smjernice su malo čudnovate. Nitko, ali baš nitko ne vjeruje Jacobu da je te noći u šumi vidio čudovište (čovjeka kojem pipci vire iz usta). Mjesecima odlazi na terapije kod psihologa zbog noćnih mora. Na njegov 16. rođendan, teta mu daje poklon koji je djed čuvao za njega, posebnu djedovu knjigu s još posebnijim pismom.
Jacob sa svojim ocem odlazi na otok, ali taj otok baš i nije onakav kakvim ga je zamišljao,a pronalazi i ruševni dom (srušen je u ratu, 03.9.1940.). Dok jednog dana istražuje ruševine pojavljuju se djeca, čudnovata djeca. Jacob ih slijedi, ali ih ne može uloviti u nekom mračnom tunelu. Napokon odustaje i odlazi, želi otići i sa otoka, ali tada čarolija započinje. Odjednom je 03.9.1940.

Upoznaje svijet čudnovatih u kojem se isti dan vrti svakog dana, gospođicu Peregrine, a i Emmu. Uskoro otkriva i tajnu koju mu je djed skrivao.
Hoće li Jacoba privući svijet čudnovatih? Je li i on čudnovat? Kakva opasnost prijeti Jacobu i svijetu čudnovatih?

Moram vam priznati da sam namjerno odugovlačila s čitanjem ove knjige, samo da što duže uživam u ovom posebnom svijetu. Predivna priča, čudnovata.
U sekundi sam se vratila u djetinjstvo, u doba kad su me progonila čudovišta iz ormara, u doba kad sam htjela imati specijalne moći, u doba kada sam htjela letjeti.
Želite li pustolovinu koja će vas vratiti u djetinjstvo, svakako uzmite ovu knjigu u ruke. S nestrpljenjem iščekujem sutrašnji dan da mogu posuditi nastavak ove priče.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 01.08.2016. u 09:05 sati.