Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kako kvalitetno upropastiti kvalitetni foto-portal?

Kvalitetnim foto-portalom mogao bi se opisati onaj koji tokom svojeg postojanja stavlja naglasak prvenstveno na kvalitetu fotografija i autora, bez obzira bili oni amateri ili profesionalci. Međutim kako ništa nije otporno na budale, tako se i kvalitetni foto-portal može "kvalitetno" upropastiti, na slijedeće načine.

** Neograničena registracija velikog broja korisnika (tj. autora) bez ikakvih kriterija, kontrole i selekcije po pitanju stvarne kvalitete njihovog rada i radova, uslijed čega na foto-portalu bude sve manje onih koji traže mjesto za svoj portfolio, a sve više onih koji traže mjesto za skupljanje "lajkova" i "divnokrasnih podilaženja" na smeće od fotki.

(Ovo se lako riješi na način da svaki potencijalni član mora prilikom registracije poslati npr. 5 radova, kako bi administraicja i ostali članovi vidjeli razinu kvalitete, i prema tome odlučili da li se takvog autora isplati imati među članovima ili ne.)

** Neograničen upload fotografija koji omogućuje odjednom uploadati na desetke ili stotine radova, koje zbog količine zapravo nitko neće ni pogledati. Pogotovo još ako su radovi loši, kvantiteta doslovno zatrpava kvalitetu.

(Ovo se inače lako rješava na način da upload ograniči (npr. na jednu fotografiju dnevno, ili u 2-3 dana), a što je vrlo odbar način da autori sami sebe natjeraju da naprave selekciju vlastitih radova, te odaberu one bolje a odbace lošje, prije nego što išta uploadaju.)


** Moderiranjem portala na način da se pristrano i neobjektivno rješavju svi eventualni problemi, nesuglasice i sukobi koji se pojave, i to na način da se administratorovim prijateljima bez pardona "gleda kroz prste" dok se na svim ostalima trenira politika "nulte tolerancije". A administrator sebe smatra apsolutno nepogrešivim i nedodirljivim.

Post je objavljen 30.07.2016. u 21:41 sati.