Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slucajnosrce

Marketing

Srca od tri bisera



Biser 1.

Čekajući u redu na blagajni prisustvujem malom igrokazu. Glavni akteri igrokaza su škrti deda, flegmatična baka i ljubazna blagajnica.
Nakon što je blagajnica izvagala lubenicu zajedno sa kutijom u kojoj ju je deda donio do blagajne, deda stane prosvjedovati, postavljajuči retoričko pitanje: "Jeste li mi i kutiju vagali?". Blagajnica konstatira evidentno i uz ispriku krene ispravljati svoju svjesno napravljenu pogrešku. Najprije je ponovno vagala lubenicu u kutiji, a zatim samo lubenicu i odbila razliku, te veselo konstatirala kako je sama lubenica teža od lubenice u kutiji. Novu veću težinu i veću cijenu nastavila je objašnjavati time što je kutija veća od površine same vage i tako njeni rubovi ostaju izvan površine vage, odnosno na konstrukciji koja ju okružuje, a sama kutija u tim uvjetima dobiva ulogu suspenzora na površini vage odnosno smanjuje težinu sadržaja kutije.
Baka je samo uputila pogled dedi i pomislila: "Mislim da neću dobiti onaj dijamantni prsten koji mi je obećao još 60ih.".


Biser 2.

Po povratku iz trgovine nalijećem na nastavak sage. Glavni akteri nastavka su nadobudna djevojka i entuzijastični dečko. Dvoje mladih izlazi iz haustora, zauzimaju svoja mjesta na udobnim sjedalima bicikla i vrše posljednje pripreme za odlazak u nezaboravnu avanturu. Kreću u zajednički lov na sirote Pokemone. Njegove misli su tako jasne i očite. Nada se kako će mu se večeras posrećiti i kako će uhvatiti Pokemona "Fukačua" koji donosi puno experience bodova, dok je ona vrlo odlučna u namjeri da uhvati "Nema-šansečua", koji slovi isto, kao vrlo rijedak Pokemon. Lov je počeo, a Pokemonima je poslana jasna poruka: "Tko se nije skrio Magareču je bio".


Biser 3.

Novi čin nastavio se, a gdje drugdje nego u domu svih obmana i iluzija, malom ekranu. Kako to već priliči, glavni lik trećeg čina je narator ugodnog glasa.
Najavljuje sutrašnje popuste u trgovini iz koje sam se upravo vratio. Nevjerojatno ovo, još nevjerojatnije ono i tako dok napokon nekoga ne zainteresira. Zadnja, udarna poruka, koja mjenja mišljenje tisuća gledaoca samo u nekoliko sekundi, predstavlja rajčicu grapolo, koja samo sutra, pazite sad, košta nevjerojatnih, ne shvatljivih i ne dokučivih pet kuha i četrdesetdevet lipa. Moj interes je u ovom trenutku na vrhuncu, jer prosto ne mogu da vjerujem svojim ušima. Interesantno je to da sam upravo kupio nekoliko prekrasni primjeraka dotične rajčice. U nevjerici vadim račun iz džepa, samo da se uvjerim da li sam dobro shvatio i da izračunam koliko sam mogao profitirati da sam samo još jedan dan imao strpljenja i da sam odgodio svoju kupnju samo za jedan dan. Cijena na ručunu je bila 3.99 kuna po kilogramu, što će reći da sam preplatio cijelih -1,50 kunu po kilogramu. Neoprostivo.


Post je objavljen 30.07.2016. u 19:15 sati.