Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Prijateljice jutra



Tik uz stanicu podzemne željeznice u Kurfürstenstraße nalazi se dućan u kojem svake godine kupim barem po jedan ručni sat, već ih se dosta izmiješalo na mojoj ruci, jedan evo ima i čudne boje iznutra u sebi, puštao je vodu i svašta nešto, al radi skoro tri godine, već zbilja dosadio, ovaj žuti s crvenim kazaljkama mi se ove godine najviše svidio, a igrom slučaja bio je na sniženju po tri eura i sad je na mojoj ruci.
Berlin je kao i svaka svjetska metropola poznat i po prijateljicama noći, ima ih na više lokacija, al svakako je puku najzanimljivija i najdostupnija spomenuta ulica, jednom smo noću šetali, groteskna slika, automobili usporavaju, a one se naginju prema vozačima i izgledaju baš kao kurve iz holivudskih filmova.
Ujutro je slika potpuno drukčija, u stvari nisam ni imao pojma da biznis ide cijeli dan. Grad još uglavnom spava, ja sam jučerašnje jutro odredio za kupovinu sata i nacrtao se pred dućanom u osam, vidi vraga, dućan mi tek otvara u devet, pogledao sam ka obližnjim poznatim mjestima i vidi vraga, dame su već tu i šetuckaju, no nema onih karikaturalno dugonogih u visokim petama, njima valjda nije nužda rano ustajati. Šetaju neke "jače", očito Nenjemice i djeca vjerovatno profila sličnoj onom opisanom u kultnoj knjizi "Mi djeca s kolodvora Zoo". Ove punije dame sam zatekao na istim mjestima u devet sati kad sam se vratio po željeni sat.

Post je objavljen 29.07.2016. u 08:37 sati.