Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Nanteck



Na vjerojatno najpoznatijoj i reprezentativnoj istočnonjemačkoj ulici "Unter den Linden" nalazi se stari berlinski restaurant "Nanteck" koji me od prve očarao i o kojem sam već pisao ranijih godina. On ruši mnoge općepoznate i okoštale samorazumljivosti.
I sam sam se prije par godina bojao samo i pogledati u unutrašnjost restauranta, to je sad već i jedna od najskupljih berlinskih ulica i logično je očekivati cijene od kojih boji glava. Onda sam jednom vidio natpis "Koljenica s prilogom ponedjeljkom 6,99". Imate negdje fotke u arhivi bloga, dovoljna jedna porcija da se svi troje i te kako najedemo i ljubazno osoblje ne pravi nikakve probleme, dapače. Prošle godine smo unaprijeđeni, dano nam je na znanje da se za Stammgäste kuha posebno svaki dan, nešto kao kod nas marenda, kompletan ručak po povoljnoj cijeni, evo prilažem ovomjesečni jelovnik za eventualno neke s ugostiteljskih škola ili fakulteta, ili gurmane koji znaju njemački. Desert su jučer bile jagode u vrhnju.
Zanimljivo je da u unutrašnjosti restauranta, meni je, ne samo radi psa, uvijek ugodnije na ulici, uglavnom dakle tamo, sjede gosti većih platežnih sposobnosti. Jedan stariji gospodin plemićkog izgleda je jeo nevjerojatno lijepo serviran ogroman ražnjić s okolnim krumpirom i drugim prilogom u sezonskim bojama na posebnom tanjuru, žena je imala servirano nešto skromnije ali isto tako jelo lijepo kombiniranih boja, pili su crno vino iz neobične butelje. U podrumu restauranta ispred wc prostora je Goetheov natpis da se najprije jede očima il nešto tako, svake godine ga snimim i svaki put ispadne mutna fotka, nije uvijek lako nama koji principjelno ne koristimo blic.
Uglavnom odlično smo se najeli i i odšetali u obližnji, bivši Guggenheim muzej, sad ga s istim kustosima drži njemačka banka, tamo je izložba suvremene poljske umjetnosti, a pogađate, ponedjeljkom je ulaz besplatan. To bi pak ipak bilo previše za ovaj post.

Post je objavljen 26.07.2016. u 08:27 sati.