Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Berlinski univerzitet umjetnosti

"Postoji pravi studij nakon pogrešnog".
Skupina "društvenih" fakulteta uključujući akademiju umjetnosti je pod tim motom pokrenula kampanju privlačenja studenata. Univerzitet umjetnosti koji zauzima ogromne gradske prostore ima ima kampanju otvorenih vrata 0-24 od petka do nedjelje, naravno ulaz je besplatan i za ljude i za pse. Tako se Jin zbunjen zagledao u instalaciju ptice koja leti po prostoru, jedan posjetitelj mi se obratio pitanjem :"Jel pas pravi?". Posjećenost je bila izuzetna usprkos terorističkoj opasnosti koja visi u zraku i čini rizičnim sva masovna okupljanja. Ako ništa siguran sam da nema boljih od njemačkih snaga sigurnosti, jučer je netko valjda nešto prijavio, odmah ih se stvorilo desetak.
Već sam negdje konstatirao da se ljudi dijele na one koji žive i one koji život provode u radu. Jučer sam po odjelima vidio nekoliko predavača, svjetski poznatih umjetnika, jednog Australijanca i jednog Nijemca znam po čuvenju, pili su u svojim izložbenim prostorima sa studentima, koji su inače dežurali po cijeloj zgradi. Nevjerojatno opuštena atmosfera, valjda neusporediva s drugim univerzitetima, vidi se da se tu živi punim plućima. Nigdje nisam vidio toliko studentica ili obrijane glave ili šareno ofarbanih kosa, zanimljivo, nisu mi nikako uspjele baš tri fotke s frizurama, to se ne odnosi na muške studente, postotak prepotentnih je ravan valjda onom kod nas na filozofskom.
Najbolji studenti su imali i svoje izložbe, zadržala me jedna slika u prostoriji s dvoje mladaca, fotkao sam, muško mi je prišlo i pitalo, sviđa Vam se, potvrdio sam, rekao izvrsno, on je dodao, to je ona naslikala i pokazao na nazočnu, i onu drugu što ste se zagledali, inače uglavnom su moji radovi ovdje. Dobri su, rekao sam, iznadprosječni, njeni meni izvrsni, mada, nisam mogao izdržati, u svijetu ima milijarde dobrih, stotine tisuća izvrsnih...Dama nije djelovala ekskluzivno poput slika, iako simpa i bezveze skromna, pogriješio sam jer je nisam fotkao, al sam si ufotkao njenu posjetnicu, ima i web stranicu. Zbilja mi je njena slika bila naj, jedna od ovih objavljenih na blogu, kako žurim s postovima jer nisam na svom kompu, nažalost greškom sam obrisao još par zanimljivih radova, praktičan kako jesam, i s fotića.



Post je objavljen 23.07.2016. u 10:59 sati.