Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Budale s fotoaparatima i "pametnim" telefonima

Ne, ne radi se o onima koje kojekakvi samoproglašeni "veliki moralisti", dušebrižnici, "eksperti" za sigurnost i njima slični proglašavaju "budalama" zato jer snimaju ili su snimili nešto što se po nekakvim njihovim "moralnim" i dušebrižničkim shvaćanjima "ne bi smjelo snimati" iz kojekakvih samo njima razumljivih nebuloznih razloga i demagogije koju pokušavaju prodati naivnima.

Radi se o ljudima koji samim snimanjem, odnosno pokušajem snimanja nekoga, nečega ili čak i sebe, direktno ugrožavaju sebe, druge ljude ili imovinu, zbog načina snimanja i nehajnog odnosa prema (vlastitoj ili tuđoj) sigurnosti.

Upravo zbog takvog nehajnog pristupa prema snimanju, već događalo da su pojedinci stradavali zbog snimanja (uglavnom "selfija"), jer su imali neki čudan poriv i potrebu snimiti "selfie kakav nitko nikad nije snimo", pa su se penjali na visoke zgrade, razna prometala, stajali na željezničkoj pruzi ispred nailazećih vlakova, ili izlazili van označenih staza u šumama, parkovima i sličnim mjestiam, a što je uglavnom završilo tragično- takvi nadobudni fotografi su zadobivali gadne ozlijede, ili su čak i ginuli, zbog pada s visine, udara struje, naleta vozila, napada životinja i sličnih razloga.

Naravno osim takvih, ima i "bisera" koji imaju neodgodivu potrebu snimati prilikom vožnje automobila (ili nekog drugog prometala, motocikla, bicikla isl.), pa posežu za mobitelom ili fotoaparatom bez zasutavljanja vozila, i umjesto da gledaju kuda voze, gledaju u ekran ili kroz tražilo. Pa se događaju nezgode u kojiam stradavaju ljudi ili imovina.

Isto tako treba spomenuti i ljude koji su za potrebe snimanja "nevjerojatnih fotografija" toliko izmrcvarili životinje da su ove na kraju uginule. Ili ljude koji su zbog snimanja i nepažnje, oštećivali razne objekte i spomenike, ponekad vrlo vrijedne.

Sve ovo je samo pokazatelj da bez obzira koliko fotografska oprema danas možda "pametna" (ulučujući i "pametne" telefone), njeni korisnici ponekad znaju biti izuzetno glupi i nepromišljeni.

Post je objavljen 23.07.2016. u 09:44 sati.