Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

FOTOTURIZAM





Život je danas nezamisliv bez društvenih mreža, a veliki broj turista baš uz pomoć društvenih mreža odabire destinaciju koju žele posjetiti. Internet je najveći izvor informacija o destinaciji gdje se mogu učitati razne fotografije koje gosta upućuju na turističku destinaciju.



Turisti sa fotografskim aparatom u ruci, najveći su promotori hrvatskih turističkih destinacija putem društvenih mreža. Neposredno nakon fotografiranja isti tren nakon podizanja na nekoj od društvenih mreža, fotografija je ponuđena cijelom svijetu.



Hrvatska je sa svojim prirodnim ljepotama, kulturnom baštinom, poglavito obalni krajolik kao i neistraženi lokaliteti odlični mamac za razvoj fototurizma.



Prošetati li se gradom Pagom naići ćete na mnoge goste koji sa svojim foto aparatima bilježe sve detalje koji su interesantne za njih. Cijeli otok postao je destinacija na kojoj se fotografiraju razni reklamni spotovi.





Ima i jako puno onih koji sa svojim mobilnim uređajima fotografiraju i odmah podižu svoje foto uradke na neku od društvenih mreža.



Danas kada živimo u nesigurnom povijesnom razdoblju, kada se bojimo svakog događaja koji bi mogao narušiti blagodat koju nam nudi naš turizam, fotografi svih vrsta svojim fotografijama podignutim na društvenim mrežama omogućili su da se ova otočka zbilja sačuva za sva vremena.



Time je digitalna fotografija promijenila svijet, olakšala posao profesionalnim fotografima te široj publici predstavila hrvatsku kulturu u njenoj raznolikosti i bogastvu.





Post je objavljen 19.07.2016. u 21:16 sati.