Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Hranidbeni tornjićŠto napraviti i kako to posložiti na smisleni način...?

Može ovako

A može i onako

Preslag(iv)anje ;-)

Pitanje je što se želi postići, kakva struktura :-S

Na patišone dolazi ljetna jabuka, tzv. hrženjka, sad je njihovo vrijeme, nažalost ih je ove godine mraz jako pokosio, malo ih ima. Linija ili mrlja koju vidite preko jabuke je "ožegotina" od mraza, većinom sve hrženjke koje su preživjele imaju takav podsjetnik na travanjski jaki mraz.

Paradajz s vrha tornja isto kao i kruške koje vidite su žrtve olujnog vjetra, nisu zrele, a bilo mi je žao ostaviti ih, možda za dan-dva omekšaju do stupnja uvjetne jestivosti?

Oni ogrozdi od prošli put već su u međuvremenu sapali na male brojeve, ali sad su poprimili pravu boju, da barem imam više od jednog grma od njih bi rado pokušao spraviti egzotično vino od ogrozda ;-)

Patišoni? Naravno najbolji su pripremljeni na francuski način, a to se napravi tako da se izreže gore na patišonu "poklopac", zatim se patišon izdube, oguli, nafila se s nečim već prema ukusu "poklopac" se vrati i onda se peče, može u pećnici, ali može u dubljoj tavi na ulju, još se na to nariba sira i to je više-manje to. Ovo je recept: http://www.coolinarika.com/recept/punjeni-patison-na-francuski-nacin/
Tako će vjerujem završiti kroz par dana i patišoni sa gornjih slika, jabuka je već dok ovo pišem u "unutrašnjem svijetu" ogrozdi također, a zelena rajčica se negdje zametnula :-))


Post je objavljen 17.07.2016. u 21:06 sati.