Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

KOKOS S LJEŠNJAKOM



Sastojci:

4 bjelanjka
15 dkg šećera
20 dkg mljevenih lješnjaka
1 žlica brašna

4 bjelanjka
15 dkg šećera
20 dkg mljevenog kokosa
1 žlica brašna

8 žumanjaka
2 žlice gustina
3 žlice mlijeka
20 dkg štauh šećera

1 margarin ili maslac
2 oblatne

Priprema:

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati 20 dkg mljevenih lješnjaka sa brašnom. Namazati na oblatnu ravnomjerno i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150°C. Pecite cca. 20 min.

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati kokos sa brašnom. Namazati ravnomjerno na drugu oblatnu i staviti peći cca 20 min dok kokos primi laganu boju.

Izmiksajte žumanjke sa gustinom, šećerom i mlijekom, te stavite kuhati na paru. Gotovo je kad se zgusne malo jače od
pudinga. Pustiti da se ohladiti i umješati margarin sobne temperature.

Prvo stavite oblatnu sa lješnjacima, namažite kremom i na nju položite oblatnu sa kokosom.

Sve opteretite sa težinom (npr. knjigama) da se bolje sjedini.




Post je objavljen 17.07.2016. u 12:18 sati.