Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inspirationsart

Marketing

Umjetnost i....Grupa 69, Stihovnica, Petrinjska ulica, Neda

Umjetnost.

Ovih mjeseci sam se družila sa raznimn oblicima umjetnosti: pisanom riječju, čitanom i slušanom, bojama i kistovima, u zvukovima piana, u ljudima oko mene, kao i u tišini. Pronalazila sam i pronalazila me umjetnost na različitim mjestima: otvorenim i zatvorenim, malim i velikim. Čitala sam o ženama u umjetnosti kao i njihovim sudbinama. Ne znam koja će biti moja, ali dok sam na izvoru uvijek je dobro.

Kaže moja profesorica "Knjiga se knjigom hrani."

Doista je tako. Treba probati.
Mislim da je izazov napisati knjigu koju će netko željeti čitati više puta.
Zapravo kakve nas pjesme, slike, knjige, glazbe privlače?
Čemu se vraćamo?
Tako sam i ja pronašla svoje zabilješke koje su me ponovo ostavile u stanju razmišljanja.
Naravno, poželjela sam pročitati ponovo ovu dolje knjigu. Još nisam do knjižnice otišla ali ...za sad citat.

Schelling, Friedrich Wilhelm Jospeh von ,Filozofija umjetnosti,Prijevod djela: Philosophie der Kunst.preveo s njemačkoga Marijan Cipra
Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada, 2008.

$63 str91
Svaki umjetnik može stoga samo tako mnogo producirati koliko je s vječitim pojmom svoga vlastitog bića povezan s Bogom. Štoviše, u ovome za sebe biva već sagledan univerzum, što je on organskiji, što više spaja konačnost s beskonačnošću, to je produktivniji…Genij se razlikuje od svega što je puki talent time što je talent jedna puka empirijska nužnost, koja sama je opet slučajnost, genij je apsolutna nužnost. Svako pravo umjetničko djelo je nužno; nešto takvo što bi na jednaki način moglo biti i ne biti ne zaslužuje to ime.Ovdje dolje fotke kolonije u Sunji.Druženja: Stihovnica u Sisku, Siniši pljesak u Petrinjskoj u Zagrebu ( a i ja sam čitala :D ) i kod Nede na promociji u Zagrebu (čitala)
Mene su druženja višestruko obogatila.


Kad pogledam unatrag vidim da je bilo baš lijepo provedeno vrijeme.


Post je objavljen 10.07.2016. u 19:20 sati.