Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Nepoželjni Trećić

Ivica Ivanišević: Primjer prostačkoga, primitivnog obračuna s pojedincem i simbolična objava rata njegovoj publici

"Prtenjačino „Jutro na Trećem“ bilo je i ostalo fenomen koji uvelike nadilazi vlastiti medij. On je, makar i nehotice, uspio dokazati koliko su u krivu neprosvijećeni bukači kojima je kultura tupilo i davež koji nikoga ne zanimaju osim, eventualno, šačice sumnjivih osobenjaka. Proizvodeći emisiju, Prtenjača je, onako usput, čuvao obraz i dostojanstvo ne samo umjetnika nego i njihove publike, svjedočeći kako, unatoč neviđenoj civilizacijskoj regresiji u kojoj se ovo društvo davi, ipak postoji živa, vibrantna scena i potreba za njom.

Ukidanjem „Jutra na Trećem“ nije „samo“ smaknuta jedna sjajna emisija nego je poslana i uznemirujuća poruka kako je Prisavlje definitivno postalo barbarskom utvrdom. Odnosno kako je programatska izjava ministra Hasanbegovića, izrečena prošle godine u intervjuu za „Glas Koncila“, do kraja pretočena u praksu..."

"Programska uzdanica preko noći je postala pogromskom žrtvom. Čovjek uistinu treba raspolagati rijetkim talentom da ciljajući u jednu metu rafalno pokosi njih barem četrdeset tisuća.

Jer, otkaz Ivici Prtenjači nije samo primjer prostačkoga, primitivnog obračuna s pojedincem kojega se doživljava kao prijetnju samo stoga što je civiliziran, nego i simbolična objava rata njegovoj publici."
Kulturocid goes on. Nastavlja se fašonacionalistički paradoksalni marš tehničkog ministra kulture i njegovih medijskih doglavnika na kulturu (koja se ne uklapa u njihovu nacionalističku paradigmu). Cilj: za sobom ostaviti spaljenu zemlju. Treći programi televizije i radia, Treća povijest, sad i Jutro na Trećem, sramotan eliminacijski niz se nastavlja... i Atila bi bio ponosan. Hm, kako su Hasanhuni krenuli, trebaju li se zabrinuti i trećerođenci?


Post je objavljen 11.07.2016. u 00:01 sati.