Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sfsvemir

Marketing

Jedna taho bomba leti pravo na nas !

Jedna taho bomba leti pravo na nas !
Odmah sam uključio daljinske komande lovca i lovac je izjurio u daleki svemir ! Okrenuo sam ga prema neprijateljskoj tahobombi ! Ali bomba je izvela manevar i izbjegla našeg lovca !
Lansirao sam drugog našeg lovca : U neposrednoj blizini našeg velikog broda, lovac i bomba su se sudarili ! Strašna eksplozija zaljuljala je naš brod !
Na ekranima svemir je počeo gorijeti ! Pogledao sam okolo po kabini. Svi smo bili čitavi. Pogledao sam instrumente kada su se smirili. Sve je bilo normalno. Borbeni oklop broda izdržao je udarce eksplozije ! Da naš drugi lovac nije pogodio bombu, možda bi naš oklop popustio !

Pogledao sam tahoradar : sve je bilo čisto ! Vratio sam prvog našeg lovca na brod. Oštećenja nije bilo.
Morali smo nabaviti čim prije što više svemirskih lovaca za obranu. Taho bombe i tahotopovi nam nisu bili dostupni. To je bilo zabranjeno oružje, smjela ga je posjedovati samo vojska i to glavna svemirska gardijska brigada intergalaktičke federacije.

Izgleda da je Wable oružje nabavio od nekih opasnih svemirskih švercera.
Ostavio sam profesora u orbiti da dežura, a ja sam krenuo u obilazak Atopije. Usput sam htio upozoriti i poglavicu Atopije da se moramo bolje naoružati.
Razaranje na plovećem otoku je bilo strašno, cijeli otok je bio ruševina.
Sletio sam na prirodni otok blizu Popijevog sela .
Potražio sam Popija, ali ga nije bilo, u selu sam našao poglavicu. Bio je u svojoj novoj luksuznoj plači, sad je bio kralj Atopije.
Glupi, nepotrebni raskoš na sve strane !
Nepotrebni luksuz bio je uvreda za moj mozak, uvijek sam volio efikasnost, jednostavnost, univerzalnost, ekonomičnost, brzo i ekonomično održavanje i trajnost.
U palači je sve bilo vrlo veliko, skupo, neefikasno, komplicirano, neekonomično, skupo za održavanje i slijedilo je glupu trenutnu modu.
Od neefikasnih skupih električnih vrata, do vrlo skupih zidnih pločica i skliskih podova, velikih prostorija koje je teško bilo zagrijati, održavati, čistiti.
Raskoš nepotrebni na sve strane. Bio sam ljut zbog razbacivanja novaca na luksuz.
Rekao sam poglavici Atopije : "Nije mudro trošiti novce na luksuz, bolje bi bilo da organizirate gmazove na efikasnu obranu Atopije !"
"Ti se usuđuješ meni prigovarati ? Meni ? Kralju Atopije ? Luđače jedan, zašto ne gledaš svoja posla ? Stražari uhapsite ga !" prodere se kralj Atopije Gropi Lopi.
U očima mu je bio luđački sjaj.
Ostao sam iznenađen velikom promjenom u ponašanju poglavice.

Post je objavljen 09.07.2016. u 22:25 sati.