Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Op. "Pathfinder II - Redemption 2016." - 1.dio


Plaćenici

AT Pegazi se okupljaju u srijedu oko 23:45 na AKZ (bus kreće u 0:30). Zanimljivo, vozač nas zove prije svih, trpa stvari u autobus i zauzimamo sjedala. U Split stižemo oko 5:30, zauzimamo poziciju u obliznjoj krčmi i čekamo trajekt, koji kreće u 10:45 prema Lastovu. Na Mrčaru konačno stižemo oko 18h, slušamo kratki pozdrav organizatora i krećemo prema mjestu koje ćemo zvati dom iduće tri noći. Put do tog mjesta vode ni više, ni manje, nego 220 stepenice razno raznih dimenzija. Uz 5-6 pauza (Mrzli je to odradio u jednom komadu), dolazimo do dijela gdje smještamo šatore. Odlazimo na 2-3 hladne pivice i spavanac. Buđenje nešto prije 06:00, oblačenje i opremanje do 08:00 kad kreće podjela po timovima i brifing. Zapovjednik naše strane je trebao biti Johnny, ali kako je bio spriječen u dolasku, tu ulogu preuzima Draculio (kod nas poznat kao Dodo).

Plaćenici

Odabirom "tko je najstariji" Laci dobiva zapovjednu palicu (motorolu) naše desetine (Guardians) i on nam je veza sa zapovjedništvom. Zadaća naše desetine je izvidnica, pa krećemo prema anteni i produžavamo do zapovjedništva (HQ) na dogovor. Uputa je ostaviti 1-2 čovjeka u HQ, a ostali nek se upute do jedne uvale na koju je postojala mogućnost mornaričkog desanta i napada na našu antenu. Uz malo privikavanja i orjentiranja po karti/terenu, konačno dolazimo do uvale i smještamo se u zasjedu. Nema nikakve akcije, pa to javljamo zapovjedništvu koje nas šalje u pomoć na drugi kraj terena. Tamo pronalazimo desetak poginulih "Vipersa", Mrzli im skida "kill ragove" i tako ih oživljava. Zatim se vraćamo na čuvanje antene i HQ. Laci šalje Mrzlog i Višticu (ASK STOP Metković) u izviđanje na drugu stranu uvale, prema brdu "Little brother". Njih dva se do tamo "bore" protiv vrućine i dosta negostoljubivog terena, a kad javljaju da se ništa ne događa, Laci ih vraća nazad. U međuvremenu stiže zapovijed da svi krenemo prema tom brdu i lagano "pingamo" neprijatelja, ne bi li im odvukli pozornost.

Plaćenici

Međutim na pola puta se oglašavalju sirene i zapovjedništvo javlja da se igra prekida na 2 sata. Trojica "neprijateljskih" boraca su se srušila od napora, vrućine i vrlo vjerojatno premalo konzumiranja tekućine. Nama isto dobro dolazi predah za okrijepu s elektrolitima. U pauzi nam Dodo šapne kako će nas prebaciti na napadačku stranu, a izviđanje prepustiti drugom timu. U 15:00 se svi vraćaju na početne pozicije i napokon kreće akcija. Borbe se uglavnom vode na glavnom putu. Laci se smješta s desne strane puta, dok Mrzli i ja krećemo u obuhvat po lijevoj strani. Mrzlog rješava neprijateljski snajper, ali medic ga oživljava. Lagano napredujemo prema naprijed i nas desetak osvaja dosta terena. Mrzli i ja smo cijelo vrijeme na lijevoj strani puta, lagano napredujemo i u jednom trenu netko rješava Mrzlog. Pogledam prema puteljku, kad ono sve puno neprijatelja. Pucam po njima i naravno niti jedan Slovenac nije dobio niti jedan BB iz 10-ak sekundi dugog rafala (!?!). Nakon toga isti me rješavaju...

Tekst i foto: Lektor
(nastavlja se...)

Post je objavljen 10.07.2016. u 12:12 sati.