Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Preko Vinodola

U zadnje vrijeme često idem od Rijeke do Lovrana i nazad, kao i od Rijeke do Novog do kojeg mi je ljepše voziti se cestom preko Vinodola nego po magistrali jer je manji promet, sporije se vozi, ima više hlada i nekoliko javnih pipa uz cestu gdje se mogu osvježiti, što je važno kad idem biciklom.

Od mjesta Meja nije daleko do bakarskih prezida, koje sam nekoliko puta prikazao. Na ulazu u ove posebne vinograde piše kako je silazak na vlastitu odgovornost.Pogled na drugu stranu, prema Bakarcu i Kraljevici.


I direktno dolje niz strme skaline.


Iznad mjesta Drivenik (koji ima najvišu želj. stanicu na pruzi Rijeka - Zagreb, 818 m/n.v.) stoji stari grad Drivenik koji se prvi put spominje 1288. g. kao supotpisnik Vinodolskog zakonika.
Kod Tribaljskog jezera se također može odmoriti.


Kod skretanja za Crikvenicu iznad ceste su ostaci stare gradine Badanj, za koju se smatra da je najstarija srednjovjekovna utvrda u ovom kraju, vjerojatno nastala na temeljima starije liburnske i rimske utvrde.


Na području od Dramlja preko Crikvenice i Selca do Novog ima puno lijepih plaža, a more je već ugodno toplo.


Uz stazicu do mora bilo je puno cvjetova zlatoglavice


i nekoliko orhideja vratiželje, koje su već skoro ocvale.


Lijep je cvat i divljeg luka.


Fotke za dvoklik: pogled na prezide i Bakarski zaljev,


i pogled sa plaže na Velebit i dio menija; tjestenina je bila prije puta a za večeru sam potražio nešto na Ribarskoj noći u Crikvenici.


Na Ribarskim večerima volim čuti pjesme iz kraja gdje se nalazim, i prigodne koje idu na feštama , kao što je i bilo.


Nije da je baš došla friška riba ribarskim brodom, al' dobro, izbor nije bio loš, a poslije je bilo i gavuna.


Ovaj mali tromjesečni psić je dotrčao i skočio na mene čim sam sjeo za stol, ali su ga brzo odvukli makar mi nije smetao, ali bolje da se ne mota oko stolova s ribom jer to nije dobro za njega. Kad sam odlazio vidio sam ga kako odmara na jednom štandu gdje se prijavljuje za turističke vožnje brodicama.


Pomidori u vrtu u Novom.Post je objavljen 05.07.2016. u 11:11 sati.