Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Na zadnjem sjedalu svog auta

Na nekoliko mjesta sam zadnje vrijeme pročitao kritike dnevnika Thomasa Manna kao praktično bezvrijednih, zadnji put se kritično na njih osvrnuo moj bosanski šah i fejs znanac, inače ugledni pjesnik i književnik, na početku svojih sarajevskih ratnih dnevnika "700 dana opsade", koje sam zadnji tjedan s zanimanjem pročitao.
Smiješno al to više osobno pogađa od mnogo prozaičnijih životnih nepravdi, naime te dnevnike sam imao za diplomski rad, još nisu bili prevedeni kod nas i uspješno sam diplomirao s zanimanjem pišući i istražujući o nečemu, o čemu, konstatirao je i moj pokojni otac doktor znanosti, nikad nikakve koristi u životu imati neću.
Trebam li napisati da su meni to iako književno vjerojatno bezvrijedni, što to uopće znači, daleko najzanimljiviji dnevnici dosad napisani. Baš me eto zanima kojeg datuma u koliko sati i gdje je Thomas Mann svojevremeno imao probu kod svojeg krojača za odijelo, iako sam npr. ja odijela nosio samo u krajnjoj nuždi, na sprovodima i maturalnim zabavama dok sam ih posjećivao.
Čitajući Ivankovića ponovo sam počeo razmišljati o besmislenosti ovog što ja ovdje bilježim, uostalom nakog intenzivnog čitanja za vrijeme faksa i par godina kasnije, osim njemačke filozofije s guštom sam čitao samo Bukowskog, i to zbog piva, žena i konja jednostavno zato što sam se i sam dugo družio s istim, znači pivom, ženama i malo drukčijim konjima koji me prate cijeli život. Al nema toga baš ni na ovom blogu.
Tako nekako razmišljah buljeći u prazno nakon pročitane knjige,dobro, nije baš tako, izuzetno rijetko se zagledam baš u prazno, eh ta vremena, kad su svi putevi izgledali otvoreni.





Post je objavljen 04.07.2016. u 22:12 sati.