Htjeli biste nešto lagano za rad, slatko i ukusno?
Zovu je Markiza torta, kao i torta od piškota, nevažno je ime, važan rezultat.
Idemo! Pripremite materijal.
Predlažem da mikserom umutite 125 g maslaca sa 50 g šećera u prahu, dodate
5 žumanjaka, pa 200 g istopljene čokolade (ili čokolade u prahu). Umutite 4
bjelanjka u šne i dodajte kremi.
Kalup za torte obložite alufolijom. Uzmite 300 g piškota. Piškote potopite kratko u mlako
mlijeko, pa stavite red cijelih piškota na dno i sa strane ogradu od polovica piškota.
U sredinu uspite krem. Ostatak piškota ovlažite mlijekom i poslažite preko krema.
Ostavite u frižider 4 h da se stegne. Izvadite tortu
pomoću alufolije iz kalupa
pa premažite sa dva šlaga iz kesice ili umućenim slatkim vrhnjem 500 g.
Pošto mi je asistirao unuk i ovo je njegov prvi slastičarski uradak,
ne zamjerite za nesavršenosti.
(slika i pravi Lastavica)
Post je objavljen 07.07.2016. u 06:18 sati.