Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

PAŠKE PLAŽE SPREMNE ZA KUPANJE




Sezona kupanja je u punom jeku, meteorolozi izvještavaju da temepratura mora već dosiže 26.stp.C., more je čisto, plaže su spremne i opremljene sa svime što bi zadovoljilo jednu dobro uređenu plažu, neka oštećenja sanirana, dodani i novi sadržaji.


Dali bi se mogao odaslati ovakav izvještaj o paškim plažama?!
Plaže na Bašacu od vile Jerke do Maržićeve kuće ne ostavljaju takav dojam, što zorno pokazujem sa dvije fotografije.



Nisam siguran da bi stih pjesme "O,lipi Pagu moj", Duška Para: lipa mladost ljubav vodi po plažama na Goliju, mogao dati povod da paška mladost vodi ljubav na ovako čistim plažama na Goliju.
Sve me je to podsjetilo na mojeg pokojnog oca i jedan novinski članak u Novom Listu od 5.08.1987. u temi "Susreti" – "Samo da se plaža zrcali" u kojem paški izvjestitelj Ante Donadić predstavlja Matu Maričevića-Bebića koji je brinuo o navedenim plažama.

- Puno pohvala na rad umirovljenika Mate Maričevića-Bebića, rođenog Pažanina, koji je punih 25 godina plovio svim morima, brodovima "Lošinjske plovidbe", radeći kao kormilar i vođa palube. On sada pomaže Turističkom društvu Pag. Što se to zbilo važno da Pažani hvale Bebića kad se zna da oni rijetko o svom sve najbolje. Pošli smo zato u posjet i zabilježili iz prve ruke.
- Svanulo je. Grad se budi, a pokoji zalutali prolaznik naiđe. Na plaži koju Mate čisti sve blista. Radi baš kao mladić, bez obzira što je već zašao u 56. godinu života. Mate neumorno skida svaku prljavštinu sa plaže na Bašaci, omiljenu roditeljima s malom djecom. Iznenađen je jutarnjim pozdravom poveselio se razgovoru.
- "Znate", kaže Mate, "uvijek sam bio discipliniran. Radio sam s guštom bez obzira što i kada. Takav sam. Kao umirovljenik ne želim ljenčariti. Eto, čistim plažu i sretan sam ka se ona "zrcali". To me potiče."
- Prošetali smo zajedno, a on upita: "je li, čista je, gosti će danas biti zadovoljni?"
- Ostavljamo primjernog radnika i zadovoljne goste. Kolika je to zapravo vrijednost? I to samo zato što revni Bebić izvršava zadatke.
A.DONADIĆ

Dali bi danas gradonačelnik Željko Maržić mogao podnjeti jedno ovakvo izvješće u kojem bi izvjestio da je sve poduzeto da sezona kupanja uspješno počne? Dali je izgradnja kolektora i kanalizacijskog sustava uspjela u potpunosti spriječiti nekontrolirano izljevanje otpadnih voda u more, na nekim lokacijama u paškoj vali, kao na ovoj plaži, mislim da nebismo dobili pozitivan odgovor.

Ovakav pristup turizmu zasigurno nije dobar predznak da će nam se gost i dogodine vratiti što su mi i potvrdili neki od korisnika plaže.
Nije u šoldima sve!



Post je objavljen 30.06.2016. u 22:06 sati.