Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Malo do Dalmacije...

...za državni blagdan.
Kako se potrefilo da da sam ja na godišnjem a zakonita je dobila dva dana slobode..odlučismo malo skoknut do Dalmacije...točnije,cilj nam je bio Zadar,Šibenik i slapovi Krke...
Krenusmo ujutro lagano magistralom..kako osim u Dubrovniku (...i to avionom)nisam bio južnije od Senja..(hebaj ga..nije bilo prilike..) lijepo smo obilazili sva mala mjesta uz magistralu,naravno stajajuć tu i tamo na odmor..i neke,jelte potrebe..
Prva postaja Karlobag



..kavica,sok,kolač..i još nas gazda počasti jednim aperitivom..kaže divim se vama u Istri kako živite za turizam..i od turizma..?!
Lijepo je tu kazem mu,ali brate..nigdje hlada nema..osim pod suncobranom!
Zahvalim mu i krenusmo dalje..nismo stajali do Nina..

..i Grgura starog

..tu smo opet napravili pauzicu u jednoj konobi,nakon obilaska gradića i poznate solane..

..naravno ,ispućkao sam po lulu vanilijskog duhana..i baš je prijalo...
potom lagano za Zadar,koji nam je i bio glavno odrediste..i prenoćište..naravno uz Garmin navigaciju,inače neznam kako bi našao dogovoreno odredište u silnoj betonizaciji..koja mi se ne sviđa..
Bio je i dan tekme,te smo nakon kupanjca otišli put starog grada..široka ulica,kaptanova kula i pet bunara...forum,instalacija pozdrav suncu i nezaobilazne morske orgulje..potom na forum i napeta tekma...
Tu mi fale slike..nisam prebacio sa ženina moba..
Dan drugi...Nedjelja..nakon odmora,doručka..lagano za Šibenik..i sva ona mala mjesta usput..
...nakon obilaska..put NP Krka..
..tu se ručalo,kupilo kartu i nezaboravni obilazak lijepotice Krke



..tu se malo zaj...i,trebali smo uzet kupace i rucnik..te se okupati u ugodnoj vodi koja je tako privlačila..hebaj ga,bili smo daleko od auta..pješačenje traje cca.sat i po...po stazi,a tko želi kupanjac dakako duže..
Zamjerka na cijene,koje su paprene..wc 5 kn!..valjda bi u ulaznoj cijeni od 110 kn za odrasle bar to moglo biti uracunato..voda ,miljuni kubika svuda oko nas a pola lite Jane 16 kn!!..tek na kraju puta ima česma za osvjezenje


...kad već ispustiš dušu!
Uzelo se nešto suvenira..te busom...(jer busevi idu svakih 10 min)
do parkinga..te lagano na Dalmatinu..htio sam baš proći tunel sv.Rok..i cijelu dionicu do Otočca..tj.Žute lokve pa preko Vratnka za Senj i laganini doma...eto dva dana ugodno iskoristena,malo je bilo ubrzan itinerar..no isplatilo se..
..do neke nove putešestvije...

Post je objavljen 27.06.2016. u 22:56 sati.