Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Jojo Moyes - Tu sam pred tobom

Jojo Moyes - Tu sam pred tobom
U izdanju Profil

Lou je izgubila posao nakon 6 godina. Ima dečka Patricka kojem je važnije trčanje od nje i ima ludu obitelj koja ju podcjenjuje.
Nakon duge potrage za odgovarajućim poslom, Lou prihvati posao njegovateljice kvadriplegičara Willa.
Will je stradao prije 2godine u prometnoj nesreći, a dotada je živio punim plućima i bio ovisan o adrenalinu. Sada je, na žalost, ovisan o tuđoj pomoći i brojnim lijekovima i zbog toga je ogorčen i razočaran svojim životom. Lou, u početku to nije znala, je zaposlena na 6mjeseci kako bi unijela vedrinu u Willov život. Kada Lou saznaje za strašan Willov plan, želi se maknuti od njega,ali ipak pristaje ostati uz njega i pokazati mu bezbroj mogućnosti. Lou se svim silama bori da usreći Willa.
Hoće li Lou uspjeti u svom naumu?

Svi koji se pitaju treba li zaista paketić maramica uz ovu knjigu, moj odgovor je ne, ne treba paketić već cijelo pakiranje, moj jastuk je bio potopljen suzama. Odmah da vam kažem, ovo nije klasični ljubić s tipičnim krajem, ono vjenčali su se, živjeli sretno s hrpom djece. Mnogi od vas su ili će biti razočarani i bijesni ovakvim krajem, ali ja mislim da drukčije nije ni moglo biti.
Ovo je priča o ljubavi, o odluci da pustiš onoga koga voliš, da onom koga voliš pružiš sve. Znam da svi zamišljaju hepi end, zamišljala sam ga i ja dok se nisam stavila u pozicije glavnih likova i shvatila da bi i ja tako, možda, postupila.
Ovo je jedna realna, tužna i potresna priča o životu, jer život nije bajka i nikad neće biti. Uz ovu knjigu ćete se od srca nasmijati( morate se nasmijati Louinim pčelastim tajicama), plakati kao nikad do sada i još dugo,dugo vremena će vam se motati u glavi.
Da li je to sve bilo sebično ili ipak nesebično, puštam da vi sami odlučite.
Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 19.06.2016. u 17:17 sati.