Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kreatorica

Marketing

That sweet spot

Nedavno sam čula jednu rečenicu koja me onako malo protresla; natjerala me da se zamislim. Obožavam takve rečenice.

Rečenica je glasila: "Passion exists at the intersection of three or more things you're really curious about."
Hm.

U zadnje vrijeme upravo pokušavam doći do odgovora što je to čime se još želim baviti u životu, a što mi pruža zadovoljstvo i ispunjenost i što neću nikada doživljavati kao posao, čak ni kada budem zarađivala od toga. Ima nekoliko stvari oko kojih sam jako strastvena, ali što mogu raditi s njima? Znam da nisam jedina s takvim pitanjima. Naročito zato što je većina nas odgajana i cijeli život uvjeravana da je posao nešto što se pretrpi i odradi da bi se nakon toga moglo ići doma "živjeti". Ali eto, ja sam odlučila da ne želim živjeti život koji će se svoditi na vikende i godišnje odmore.

Nakon svega toga naletim na ovu rečenicu. Hm. Formula za pronaći "that sweet spot", kako je i rekao mlađahni dečko na youtube videu od kojeg sam čula ovu rečenicu, a koju je u originalu izrekao Steven Kotler, uspješni američki poduzetnik.

I tako sam ja odlučila napisati stvari oko kojih sam najviše strastvena i zbog kojih osjetim adrenalin i na samu pomisao. To su: duhovnost (u smislu razvoja čovjeka i njegovih maksimalnih potencijala kroz podizanje svijesti o samome sebi), muzika, putovanja i pomaganje ljudima. Peta stvar je ono čime se i bavim i što doživljavam na malo drugačiji način, a to je inženjerstvo. Na prvu djeluje kontradiktorno sa ostalim stvarima, to sam i ja shvatila; inženjerstvo podrazumijeva analitički um, matematiku, razum. Kako sam onda do toga došla? I ono što je važnije, gdje je taj sweet spot?

Zamislila sam ih kao krugove i tražim gdje se sijeku. I vjerojatno ću tražiti još neko vrijeme; nema veze, zabavno je.
Ali zapravo me sve to skupa natjeralo da se zamislim koliko toga još ne znam, čak ni sama o sebi. I kako me uzbuđuje i sam taj proces otkrivanja, saznavanja, dolaženja do zaključaka.
Možda je sama znatiželja moja najveća strast?

Ali kada bi mi ipak netko odgonetnuo i povezao tih mojih 5 stvari u sweet spot........ ;)







Post je objavljen 16.06.2016. u 20:17 sati.