Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Tekst iz 'Novog lista', objavljen povodom 12. rođendana mog bloga


Donosim tekst iz jučerašnjeg Novog lista, objavljen povodom 12. rođendana mog bloga, pa čitajte ako vas zanima zašto sam bio na korak od odustajanja od daljnjeg bloganja :





autor fotke Sergej Drechsler/Novi list

Knjiški moljac, blog Božidara Alajbegovića jučer je proslavio čak dvanaestu godinu postojanja. Pokrenut sada već dalekog 13. lipnja 2004. godine, blog je dosad posjećen milijun i dvjesto tisuća puta, a na njemu su objavljena 8.223 teksta. No slavlje je gotovo pomutila kriptična autorova izjava o nastavku.

– Idemo dalje? Nisam siguran da ima smisla
– napisao je na svom Facebook profilu, pa smo tragom tog defetizma upitali Alajbegovića na što je mislio kad se to zapitao.

– Zapitao sam se ima li smisla nastaviti dalje jer otkako sam u zadnje dvije godine kao urednik u Hena comu imao priliku iznutra upoznati knjišku scenu, otvorile su mi se oči i sad sam svjestan njene zatrovanosti, osobito u smislu međuljudskih odnosa i sveprisutnosti različitih podmetanja i »zakulisnih igara«. S blogom ću nastaviti, prvenstveno kako bih pomogao manje afrimiranim autorima koje mainstream mediji zaobilaze i o čijim se knjigama najčešće nigdje ne može ništa saznati osim na blogu Knjiški moljac. Osim toga, nakon objave na »fejsu« u kojoj sam se zapitao ima li smisla nastavljati dalje, doživio sam ogromnu podršku od ljudi koji svakodnevno prate blog, što mi je dalo vjetar u leđa za nastavak. No zaključak ipak ne može biti lišen gorčine, jer iako se od 8.233 teksta dosad objavljena na blogu njih više od 7.000 odnosi na besplatno reklamiranje tuđeg rada i truda, moja osobna životna iskustva mi govore da se u nas dobro dobrim ne vraća – zaključuje Alajbegović, podcrtavajući još jednom da će ipak nastaviti entuzijastički besplatno medijski pomagati druge.

No da ne završimo crnilom, valja spomenuti i da uskoro u njegovoj ediciji u Hena comu izlazi nova knjiga priča Jelene Zlatar »Ticala«, autorice ovih dana proglašene pobjednicom natječaja za kratku priču portala Kritična masa. Njena pobjednička priča bit će dijelom zbirke.

(Objavljeno u Novom listu, 14.06.2016.
Autor Davor Mandić






Post je objavljen 15.06.2016. u 06:43 sati.