Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

ništa para, puno muzike

Zadala sam si zadatak.
Svakog dana potruditi ću se napraviti jedno dobro djelo.
Bilo prema ljudima ili prema životinjama.
Zapravo, ponekad se dogode i dva dobra djela, jer ulične mace hranim svakodnevno.
Nisu to neke velike stvari, barem što se mene tiče, ali očito su velike za ljude koje mi sudbina dovede na put.
Nije mi to teško i ne oduzima mi vrijeme. Jednostavno učinim. I veselim se. I hranim pozitivnim reakcijama.

Neki dan, na blagajni, ženskica ispred mene, ispraznila je košaru i nakrcala četiri vrećice. Nema šanse da ih sama odnese do auta. Moje namirnice su već na traci, pružam joj kolica uz riječi: Evo, stavite sve u kolica, pa ćemo odvesti prvo do vašeg auta, a onda ću ja lako ...
Žena mi se zahvaljuje do nebesa.

Opet, na blagajni, starija gospođa s vidno bolnom rukom koju drži prislonjenu uz prsa. Na leđima joj ruksak koji jako, jako pažljivo skine s leđa i bezuspješno pokušava otvoriti da spremi stvaru u njega. Priskačem, otvorim joj ruksak, spremim kupljeno u njega, pomognem joj ostatak novaca spremiti u novčanik, podignem ruksak kako bi mogla pažljivo staviti ga na leđa. Odlazi sa smiješkom i riječima zahvale.

Benzinska. Stranac koji ulazi u krivi smjer i ugura se ispred mene. Niš, ne nerviram se zbog toga. Strpljivo čekam. On napuni gorivo, plati, sjeda u auto i kreće. Vičem za njim: Aloooooo ! Alooooo! Prstom pokazujem na otvor spremnika za gorivo koje je zaboravio zatvoriti. Smije se i viče: Danke, danke !

Na netu, na jednoj popularnoj stranici, nešto kao second hand dućan, imam svoj profil. Ženskica se javi sa željom da kupi majicu. Za mene, zanemarive cijene. Nakon dva dana se ispriča i kaže da je malo u stisci s novcem, ne radi, pa zato, pa će mi se javiti, već ... Kažem joj: Daj pogledaj na profilu sviđa li ti se još štogod, pa mi javi. Sve ti spakiram i poklonim. Zaista, od srca. Ona u čudu ne može vjerovati, a ja se osjećam baš dobro i veselim se tom darivanju.

Eto, ima još puno sličnih sitnica koje nekome puno znače.
Budite svijetla točka u ovom mraku koji nas okružuje.
Budite dobri prema drugima.
Garantiram da će vam se sve stostruko vratiti.
Meni jest.



Post je objavljen 12.06.2016. u 17:03 sati.