Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imeljubavi

Marketing

Tko sam ja?

Rođenje, dobili smo život, udahnuli smo dušu. Postali smo veličanstvena bića. Rođena sa svim znanjem ovoga svijeta. I krečemo u avanturu života. U dubini svoje duše uvijek sam znala i osiječala da nismo na ovome svijetu samo zbog toga što trenutno vidimo. Mora biti još nešto. Osječaš to u sebi ali ne nalaziš odgovore. Dijete si, gledaš svijet oko sebe i diviš mu se, ali što više odrastaš postaješ ono što je mene mučilo cijelo vrijeme. Postaješ najčešće kopija. Kakva kopija, kopija svojih roditelja koji nažalost misle da rade najbolje stvari za tebe, ali u večini slučajeva naprave upravo suprotno. Kada si mali tebi su roditelji sve, i ti postaješ ogledalo svojih roditelja. Zašto? Jer za drugo neznaš. Rastemo, školujemo se krećemo pomalo sagledavati život drugim očima, ali kakvim? Očima i emocijom koja se zove želim se uklopiti, ne želiš iskakati iz mase, ne želiš biti drugačiji. I što onda, opet kopija hm. Idemo dalje, završena škola dolazi obitelj, muž ili žena, posao, djeca itd. I što se tada dešava, opet ista stvar, opet kopija. Jer misliš da se moraš tako ponašati da bi se svidio partneru, da bi se svidio kolegama na poslu, da bi se svidio šefu, da bi drugi mislili kako si ti super roditelj itd.. Jer toliko vremena provedemo razmišljajući što će drugi misliti o nama, kako će mo se svidjeti ljudima koji nas okružuju, a zaboravljamo sami sebe.
Ali kako doći do sebe? Radeći na sebi. Kako da radim na sebi a toga nisam svjestan, kako da postanem svjestan da moram nešto promjeniti?
E sada dolazi ono najbitnije, a to je EMOCIJA. Kada jednom moraš stati, i porazgovarati sam sa sobom i postaviti si pitanje. Da li sam zadovoljan sa situacijom koju trenutno vidim u svome životu? Da li to što trenutno radim me čini sretnom osobom? Da li sam ispunjena osoba? Što želim u dubini svoje duše, istinski, što ja želim. Ne što bi bilo dobro za moju obitelj, moje roditelje, prijatelje, šefove itd… Kada se iskreno porazgovaraš sam sa sobom, e onda kreće rad na sebi. Ako ti odgovori na ova pitanja počnu stvarati nelagodu, ako te počne stezati u prsima to je znak i vrijeme je da se krene sa promjenama.

Adrijana Ružička



Post je objavljen 12.06.2016. u 16:52 sati.