Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Čarobni vrt Sarah Addison Allen



Čarobni vrt Sarah Addison Allen

Izdavač: Mozaik knjiga

Clare Waverley je vlasnica malenog ceteringa. Živi u kući koju je naslijedila od bake, a uz kuću postoji i jedan mali i doista čarobni vrt koji cvate bez obzira koje godišnje doba bilo. U tom vrtu rastu razne biljke koje ona koristi u svojoj pripremi hrane. Clare zna koja biljka kako može utjecati na onoga tko je konzumira. Svaka biljka iz tog vrta ima neku svoju namjenu pa tako neven može izazvati ljubav, maslačak koji potiče vjernost, lavanda koja donosi dobro raspoloženje. Ali ne bi čarobni vrt bio čaroban da u njemu nema jabuke, da jabuke. Nju Clare ne koristi za svoje delikatese jer je njeno djelovanje zastrašujuće.
Evanelle je bila neobična starica koja je posijećivala Clare. Evanelle je često ljudima u gradu donosila stvari, a kad ona nešto donese znate da će vam kad-tad zatrebati.Po gradu kruže glasine o opasnim ljubavima i tragičnim strastima obitelji Waverley,a svaku ženu iz obitelji Waverley na neki način dotiče čarolija.

Jednog dana iznenada se pojavi Clareina sestra sa malenom djevojčicom, a Clare će morati u svojem vrtu pronaći biljku za sestrine ljubavne jade. Nekako u isto to vrijeme u susjedstvo se doseli mladi zgodni susjed, a Clare će i za njega morati pronaći biljku iz vrta koja će ga držati podalje od nje. Sestrinom pojavom počinje se buditi i prošlost koja počinje na neki način utjecati na Clarein život. Clare i njezina sestara kriju mračne tajne.
„Čarobni vrt“ je jedna doista zanimljiva i uzbudljiva obiteljska priča sa dozom mistike, čarolije i humora. Uživala sam čitajući ovu ljubavnu priču. Na kraju knjige postoji popis nekih biljaka koje se spominju u knjizi , a zove se „Iz kuhinjskog dnevnika Waverleyjevih“. Moja velika preporuka za ovaj roman.

Str.22 „ Na težak način naučila je izbjegavati uzimati u najam nekoga od mještana ako joj je to polazilo za rukom. Većina njih očekivala je naučiti nešto čarobno ili u najmanju ruku domoći se onoga stabla jabuke u stražnjem vrtu , nadajući se doznati je li mjesna legenda istinita i da će im te jabuke reći što će im biti najvažniji događaj u životu.“


Post je objavljen 12.06.2016. u 16:38 sati.