Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Osvrt na Hodočašće MVKO u Nacionalno Svetište MB Bistričke

IgreKlik - Igrice online

IgreKlik - Igrice online


"Što to pokreće i što je u stanju u današnje vrijeme u Hrvatskoj pokrenuti tolike ljude, mlade i stare da iziđu iz svojih domova, da pješače, odriču se lagodnosti, da kleče, da mole, da budu zajedno i da sa sobom ponesu mir u duši i osmijeh za bližnje? "- upitao se je na početku misnog slavlja predslavitelj vlč. Matija Pavlaković, župnik župe sv. Petra i Pavla iz Kašine.
" Odgovor na to pitanje ne nalazi se u zemaljskim razlozima jer u svojoj jezgri razlog koji nas okuplja u ovom Svetištu nosi božanski sjaj. Povezani smo kao jedna Crkva sa mnoštvom hodočasnika koji su ponovo pronašli zajedničke putove i ciljeve te se danas okupili iz svih krajeva Hrvatske u ovoj bistričkoj oazi mira....“

Hodočastili smo iz Goričana, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Đakova, Velike Gorice, Remeta, Knežije, Dugava, Sesveta, Zaprešića, Kustošije, Sigeta, Dubrave, Rudeša, Čučerja, Brckovljana, Sesvetskog Kraljevca, Trešnjevke, MV i Obiteljska zajednica iz Travnog sa njihovim župnikom vlč. Vladom Hrenom, zatim molitelji iz Karlovca, Slunja, Vinkovaca, Cerne, Nuštra, Cerića, Ivankova, Vođinaca, Križevaca, Vugrovca, nadam se da nisam nikog ispustila.... desetak autobusa iz Zagreba i dva iz Vinkovaca.

Osim članova Molitvenog vijenca na Bistricu su tog dana hodočastili i župljani i Udruga sv. Roka iz Draškovca, vjernici iz susjedne nam Slovenije, mnogi prvopričesnici i krizmanici sa svojim župnicima, Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara, njihovi članovi i prijatelji, Udruga žena Đurđica iz Turčina i župljani župe sv. Mihaela Iz Drenja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

IgreKlik - Igrice online

IgreKlik - Igrice online

Vrijeme je bilo povoljno i za procesiju i za misu na otvorenom.

IgreKlik - Igrice online

Sv. misu je predslavio vlč. Matija Pavlaković u zajedništvu sa nekoliko svećenika koji su na Bistricu došli sa svojim vjernicima.

IgreKlik - Igrice online

Poslije mise uslijedilo je kratko klanjanje pred izloženim Presvetim,

.....IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

IgreKlik - Igrice online

a u 15 sati pratili smo Isusa na Križnom putu.


Toliko za sada.Post je objavljen 12.06.2016. u 15:52 sati.