Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

10 dana Japana ... 2. Smještaj


Prilikom pripreme dosta smo vremena potrošili tražeči smještaje u gradovima koje smo planirali posjetiti. U početku smo planirali posjetiti Tokyo i nekoliko gradova sjevernog Japana, a tek kasnije smo donesli konačnu odluku, Tokyo, Kyoto i Osaka. Kako smo mijenjali planove, tako smo mijenjali i rezervacije smještaja. U tome nam je od velike pomoći bio Booking.com. Ni sami neznamo koliko smo rezervacija otkazali kada smo našli nešto bolje. Ovdije moram napomenuti da je prilikom takvih rezervacija bitno odabrati one objekte kod kojih je moguće otkazivanje rezervacije bez plačanja. Taj je detalj naveden pored svakog objekta, da li je moguć otkaz rezervacije besplatno ili ne.
Kod rezervacija osnovna nam je misao bila da nam smještaj treba samo radi spavanja, a ne radi kurčenja u kakvim skupljim hotelima. Smještaj nam je potreban isključivo kao mjesto za odmor. Također, nastojali smo nači smještaj koji nije "Bogu za leđima".

Tokyo, Hotel Kiba
Bilo nam je zanimljivo vidjeti da se radi o hotelu koji umjesto klasičnih soba nudi smještaj u kapsulama. Mogu reči da je i to bio jedan od razloga našeg izbora i nismo požalili. Slijedeće godine sigurno će to opet biti naš izbor. Kapsule su jako ugodne i odlično klimatizirane. Hotel ima veliki jakuzi, a osoblje se brine da gosti svaki dan imaju čiste frotirske pidžame, ručnike i papuće. Čistoća i urednost na najvišoj razini. Zajednička je prostorija jako ugodna.


Tokyo, Hotel Kiba


Tokyo, Hotel Kiba


Tokyo, Hotel Kiba


Vidjevši da sam van japanskih standarda, ponudili su nam največu kapsulu bez doplate. Bila je još samo jedna slobodna na katu.
Kasnije mi je Draga ispričala koliko se puta pokušala popeti u kapsulu dok me nije bilo. Uspjela je ali još i danas ima modricu na desnom koljenu.


U kapsuli


Spomenuh jakuzi, pa je red i da ispričam zgodu vezanu uz kupanje.
Dvije su velike ničime odvojene prostorije. U jednoj su tuševi a usred druge veliki jakuzi. Jasno da u prostor svi ulaze goli.
Iz Zagreba smo krenuli 18-og u 13 sati a u hotel smo stigli 19-og poslije 22 sata. Dakle sve skupa preko 40 sati na nogama i jedno dobro kupanje bi nam dobro došlo. Dok sam se ja vrtio po kapsuli ode Draga na kupanje i vrati se nakon desetak minuta. Ma zamisli, reče ona, dok sam se kupala ušao je u kupatilo goli muškarac, pa još jedan. Jedva je dočekala da izađu da i ona može izači.
Biti će ugodnije da zajedno odemo na kupanje, dadoh mudar savjet. Nismo dugo bili u kadi kad opet dođu dva, tri golača. Vrte se u nedoumici i na kraju uđu i oni no brzo izađoše. Nakon što smo se nauživali tople vode i toplih mlazova izašli smo i mi. Tek smo tada na vratima kupatila primjetili obavjest: Muškarci od-do sati, žene od-do sati, dakle odvojeno ....
4 noćenja 1200kn (za dvije osobe)


ha ha ha


Kyoto, Dnevni apartmant Ivy
Dvokatnica sa urednim sobama u prizemlju i na katu. Krevet dovoljno velik za dvije osobe i izuzetno ugodan. Nema nikakve posluge. Dođete, dobijete ključeve ulaznih vrata i sobe. Dobijete plastične papuče, platite smještaj i to je sve što imate sa vlasnikom. Potreban je oprez da ne izađete iz objekta bez ključa u džepu jer se vrata automatski zatvaraju, a nema ih tko otvoriti, osim da nazovete vlasnika koji mora doči bogtepita od kuda.
Kako u objektu nema pušenja, sjeli Draga i ja pred ulazna vrata da koju popušimo. Popušila ona i vratila se u sobu. Nakon druge cigarete shvatim da su se za njom vrata zatvorila, ključ kod nje a mobitel u sobi! Popušim ja još koju čekajuči da Draga dođe i otvori vrata. Kada sam vidjeo da je vrag odnesao šalu, obiđem oko onog dijela objekta koji sam mogao običi i lupam na sve prozore, bez uspjeha. Mislim kako ona vjerovatno priča i šalje fotke i videa mobitelom pa bude došla kada završi. Popušim još par komada i nalegnem na vrata da odspavam jednu turu. Tek se tada pojavila Draga: "Ajme, jadno moje, ja sam zaboravila da si ostao vani zaključan i još se čudim zašto te nema ..."
3 noćenja 882kn (za nas dvoje)


Mjesto za pušenje ispred zajedničke prostorije u Hotelu Kiba

Cigara u Kibi


Osaka, Hotel Diamond
Sobe široke toliko da se ja nisam mogao čitav popreko ispružiti, no uzduž sasvim dovoljno, čak i malo više. Umjesto kreveta na podu ugodne prostirke i mogu reči da se jako dobro spavalo.
Na prijavnom pultu skoro stalno odmara jedna pudlica. Na putu do lifta štenara sa dva krasna zlatna retrivera koja smo obavezno mazili pri svakom prolasku.


Soba u Osaki

3 noćenja 514kn (za oboje).


Duga šetnja kroz bezbrojna vrata Fushimi Inari Shrine

Kyoto, Fushimi Inari Shrine


Bilo je krasno nači ovakav kutak nakon duge šetnje u Inari

Ugodno uz kavu i cigaru


Još jedan video koji Draga učiniPost je objavljen 09.06.2016. u 23:09 sati.