Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Jessie Burton - Minijaturistica

Jessie Burton - Minijaturistica
U izdanju Profil

Nella, mlada djevojka (18godina), dolazi u kuću svog novopečenog supruga, Johannesa. Umjesto tople dobrošlice supruga, dočeka ju Marin, njegova neobična sestra i sluge, Otto i Cornelia. Nella provodi dane istražujući po kući,uz stalnu pratnju ogorčene i bahate šogorice. Johannes, iako noći provodi u kući, još nije posjetio postelju svoje mlade supruge. Kako bi malo zaokupio Nellu, Johannes joj poklanja skupu vitrinu, minijaturnu repliku njihove kuće. Nella ne zna što bi s tim neobičnim poklonom iako ju je na prvi pogled impresionirala minijatura kuće s 9 soba.
Uskoro počinje otkrivati tajne koje skrivaju ukućani.

"Nella,kad zaista upoznaš neku osobu, kad vidiš ono što leži ispod lijepih gesta i osmijeha, kad vidiš bijes i kukavni strah koji svi mi skrivamo - tada je oprost sve na svijetu."

Nakon narudžbe predmeta za svoju kućicu, Nella ostane šokirana sadržajem paketa kojeg je primila, njenoj narudžbi dodani su neki predmeti,a sve izgleda identično kao i originali u njihovoj kući. Odakle minijaturist zna kako izgledaju stolci u njihovoj kući, odakle on zna da imaju pse?
Iako je Nella odlučila prekinuti suradnju s minijaturistom, on i dalje šalje izrađene predmete. Uskoro otkriva da je minijaturist zapravo žena koju je susrela par puta i uvijek ju je čudno promatrala, kao da vidi u njenu dušu.

"Ali u njoj zakuca strah. Odabrala me,ali za što? Tko je ta žena koja me promatra izdaleka i prati moj život? Nagonski se okrene prema prozoru,kao da očekuje da će ondje vidjeti lice koje je promatra s ulice."

Tko je ta minijaturistica? Zašto Johannes još nije posjetio postelju svoje supruge?
"Jesu li te minijature odjeci ili pretkazivanja - ili jednostavno nagađanja?"

Ovo je knjiga koja se ne ispušta iz ruke.
Priča je od samog početka napeta, stalno vas navodi na čitanje i sa svakim okretom stranica vas iznova iznenađuje i očarava.
Prekrasno napisana priča o ljubavi, opsesijama, o krivom poimanju istine, spletkama i izdajama. U ovoj priči ništa nije kako se čini, a doza mističnosti čini ovu knjigu još boljom. Moja preporuka za ovaj fenomenalni roman.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 06.06.2016. u 23:39 sati.