Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Studentski dan sporta i Go

Najavljuje se sunčan dan, petak 27. svibnja. Po dogovoru Vladimir i ja nalazimo se pokraj Studentskog naselja 'Stjepan Radić' na Savi. On je donio ploče i kamenčiće, a ja nešto knjiga o Gou. Tu je i pedesetak prospekata sa važnim kontaktima u vezi Goa, kao i kratko upoznavanje igre Go. Donio ih je Vladimir koji je ovih dana dogovarao naše sudjelovanje u ovom događanju Dana studentskog sporta.
Ulazimo u naselje. Na sportskim terenima, u južnom djelu naselja, vrlo je živo. Tražimo svoje mjesto. Nakon početnih nesnalaženja, dobivamo stolove i stolice. Posložili smo ploče, kamenčiće i knjige, te se pripremili za kontakte sa zainteresiranim studentima. Vladimir je sam sa sobom odigrao partiju i ostavio poziciju da prolaznici vide o čemu se tu radi. Smješteni smo ispred menz u očekivanju većega prometa ljudi.


Na slici su Mladen i Vladimir u očekivanju zainteresiranih.

Do ručka nije bilo studenata u većem broju, ali kako je stiualo vrijeme ručka bilo je sve življe.
Počela su zastajkivanja, a mi se oslobodili verbalnim komunikacijama. I kamenčići su živnuli. Ima onih koji se izravno uključuju pokušavanjem igranja, a većina promatra i sluša.

Lijevo Mladen objašnjava Ivanu na maloj ploči kako se Go igra
Desno Ivan i Mladen igraju na 19x19. Promatra Ivan koji od ranije zna što je to Go.

Zapazio sam dva Ivana. Jedan je već ranije čuo za go, a drugom je ovo bio prvi kontakt sa crnim i bijelim kamenčima. Odigrao sam sa njim cijelu partiju na 19x19 uz objašnjavanja i komentare, te je to tako moglo biti zanimljivo novim namjernicima. Dugo je Ivan održavao koncentraciju u za njega nečem novom. Bravo Ivane! Jedva se odljepio od nas. Kontakte ima u prospektu kojega je ponio.
Bili smo tamo do nešto iza 17 sati.
Vladimir je otišao tada i do Zvonka koji je prezentirao Go na 'Cest is the best'. Kazao mi je, kasnije, da je i tamo bilo vrlo živo.
Pa eto, sve nas je više koji znamo što je to Go. Možda će nam se i neki novi pridružiti u igranju Goa na nekom od turnira ili na nekom od okupljališta gdje igramo Go.

bl. Muradenu

Post je objavljen 01.06.2016. u 11:59 sati.