Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Working mom

Bome nisam dugo pisala.

Pitaju me neki kako sam se snašla ponovno na poslu. Pa evo, sad već radim mjesec dana i naviknula sam se iako je baš grozno kad je vani lijepo vrijeme, a ja (znam, znam, i hrpa drugih ljudi) moram biti zatvorena u uredu za računalom.

Prvih dana (zapravo kad bolje razmislim prvih par tjedana) mi je baš bilo čudno i falila mi je Helena. Ona se super prilagodila (za razliku od mene). Prvih nekoliko dana je još zvala mamu i tatu tijekom dana, a sad već kad dođemo do bakine kuće, odmah nam krene mahati, vikati pa-pa i slati puse. Uživa jer kod bake sve smije. Nadam se da neće biti previše razmažena.

Bila je prije par vikenda s bakom i djedom na moru. Otišli su u petak rano ujutro i vratili se u nedjelju navečer. Ne znam što je to u nama mamama, ali kad god nije sa mnom, nešto u meni ne može biti na miru. Vidim da muž nema tih problema, pa je očito tatama lakše. Mislila sam da će prestati s dojenjem nakon tih dana razdvojenosti, ali nije. Odmah je po povratku nastavila gdje je stala. Još uvijek se nadam da će jedan dan samo reći da više neće i da se nećemo morati mučiti s odvikavanjem.

Četvrti član naše obitelji (kujica Lola) ovih dana nešto kopa po dvorištu. Pokušavamo srediti travnjak iza kuće, pa joj se valjda zemlja učinila baš pogodna za kopanje ili ju zanima što smo mi tu prekopavali. Uglavnom, primila se cura kopanja. Uz kopanje grize i tepih pred ulaznim vratima. Tako da se borimo s odgojem. Nekad me baš naljuti, a onda se opet cijela uvali u moje krilo i umiljava, pa joj oprostim. Obje me motaju oko malog prsta, ali ne mogu protiv toga.

Uvijek mi je drago na kraju radnog dana vratiti se u moju malu obitelj, a posebno se veselim i vikendima sad kad opet radim.
Čudno mi je kako se na poslu u godinu i tri mjeseca sve nekako promijenilo, a opet i nije toliko. Za neke stvari mi se čini kao da me nije bilo samo tjedan dana. Teško se nositi s promjenama. Svi su u nečemu, a ja sam nekako još izvan svih projekata i svega. Ne osjećam se kao da pripadam iako se trudim pomoći kome god mogu što više. Tek sam mjesec dana tu. Valjda će postati bolje. Valjda je normalno da se nije lako vratiti nakon porodiljnog. Uostalom, uvijek mogu ponovno na porodiljni :P




Post je objavljen 01.06.2016. u 09:30 sati.