Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Poziv na prosvjed za Cjelovitu kurikularnu reformu 1.6. u 18h Trg slobode

Drage naše sugrađanke i sugrađani, pišem vam post koji nije direktno vezan uz problematiku Mjesnog odbora Varvari, ali tiče se budućnosti naše djece, naših potomaka!

Ovih je dana aktualno odstupanje Borisa Jokića s mjesta voditelja radne skupine za izradu Cjelovite kurikularne reforme ili pojednostavljeno VELIKE REFORME ŠKOLSTVA. Mnogi ste od vas zasigurno upoznati s time što pokušava radni tim učiniti. Ja ću vam to pojednostaviti i napisati svojim riječima. Mladi i ne drugo tako mladi ali napredni učitelji iz različitih specijalnosti žele da nam djeca ne bubaju napamet nepotrebne podatke o godini rođenja Napoleona, povijesti Jeruzalema ili broju bačenih bombi na Dresden u drugom svjetskom ratu. Radni tim Cjelovite kurikularne reforme želi da naša djeca konačno nauče razmišljati svojom glavom i da se spreme za ŽIVOT. Netko to želi spriječiti jer budimo iskreni, mnogima ne paše da ljudi razmišljaju svojom glavom. E pa zato pobunimo se protiv takvih, podržimo Cjelovitu kurikularnu reformu 1.6. u 18h na Rivi - preko puta okrugle kule. Istovremeno će se prosvjed dešavati po mnogim gradovima u Hrvatskoj i van nje. Ovo je prevažno a da ostanemo doma na kauču ili uređivati si okućnicu.

"Organizacije civilnog društva okupljene u Inicijativu Hrvatska može bolje, preko 180 različitih udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, učitelji i učiteljice te razni pojedinci pozivaju građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva i podrže cjelovitu kurikularnu reformu.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu. Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može, zna i mora bolje!

Mnoge odgovore o reformi školstva dobiti ćete OVDJE.

Robert Velenik, ZA Cjelovitu kurikularnu reformu, ZA MO Varvari!


Post je objavljen 30.05.2016. u 15:16 sati.