Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Sramežljive hostese

Hostese su zgodne djevojke i žene koje se može vidjeti na raznim sajmovima i prezentacijama, a njihov posao zna varirati od toga da imaju neko konkretno zaduženje (npr. dočekivanje i upućivanje posjetitelja), preko toga da nude ljudima promotivne materijale (letke, balone i slične sitnice), pa do toga da samo stoje kao "dekor", smješkaju se i izgledaju lijepo.

Većina onih koje se odluče raditi taj posao, ne zazire od snimanja, fotoaparata i kamera, a što u tom poslu spada pod normalno, s obzirom da promocija nekoga ili nečega, te sama javna narav nekog takvog događaja (npr. prezentacije ili sajma) podrazumijeva i snimanje, bilo ono za promotivne potrebe od strane samog organizatora, ono za izvještavanje u medijima, ili pak fotografiranje od strane posjetitelja za njihove osobne potrebe i uspomene, a što ponekad uključuje i poziranje sa hostesama.

Međutim među hostesama se nažalost ponekad nađe i onih koje bi rado radile kao hostese, "ali se one ne vole fotkati" (osim valjda kada same snimaju "selfie",op.a.), iz nekih samo njima znanih razloga. Takvo razmišljanje se svodi otprilike na onu izreku da "bi spolno općila, ali bez penetracije". Štoviše, ponekad takve "hostese" znaju izazvati i pomalo nezgodne situacije kako fotografima/fotoreporterima tako i ljudima koji su ih angažirali. Naime, nije nimalo reprezentativno (štoviše, zna biti odbojno) kad se iz usta hostese čuje "Joj nemojte mene", "Ja se ne volim slikat", "A jel' baš morate fotkat!?" i slično...

Takve pojedine individue koje se jednostavno ne mogu ili ne žele pomiriti sa time da time da će ih, dok rade kao hostese na nekom javnom događanju, htjele one ili ne, gomila ljudi "slikati i naslikavati", svim mogućim spravama za snimanje (mobitelima, kompaktima i DSLR-ovima), i svim pozama, najbolje je da ni ne pokušavaju raditi kao hostese, već da u startu traže neki drugi posao.

Post je objavljen 29.05.2016. u 15:31 sati.