U zdjelu sam stavila krušne mrvice,zalila ih toplom vodom (toplom da nabubre) i izmiješala ih.Umjesto mrvica se može koristiti "stari kruh",kruh koji se pošušio.Ja ne volim osjetiti komadiće kruha pa koristim mrvice.Umjesto vode može se koristiti mineralna
da bi pečeno faširano bilo mekano,ovako kako ja pravim izvana su hrskave,a iznutra mekane i s običnom vodom.
U namočene mrvice stavila sam mljeveno meso i izmiješala (može se koristiti miješano mljeveno meso u omjeru koji Vama odgovara.Ja koristim 80 % svinjetina,20 % junetina.
U izmiješano meso i namočene mrvice dodala sam začine,crvenu papriku,vegetu , biber i sol.Nakon toga sitno sam nasjeckala češnjak,dodala njega i jaja.Na kraju sam dodala i naribani luk (ne volim kad u takvim jelima osjetim kockice "živog" luka,umjesto
ribanja može se i izblendati samo ga ne pretvoriti u sok.Sve sam dobro izmiješala.Smjesa bi trebala biti kao tijesto,ja mijesim rukom,ali može se i mikserom,važno da se dobro poveže.
1.Napravila sam lopticu i malo ju stisnula između dlanova,nije okrukla nego malo plosnata.
2.U sredini sam napravila udubljenje.
3.U udubljenje sam stavila tvrdo kuhano jaje.
4.Meso sam rukom stanjivala da prekrije cijelo jaje ,nakon toga sam između dlanova napravila lopticu.
Loptice sam uvaljala u krušne mrvice (tako će izvana biti hrskave).Stavila sam masnoću za pečenje da se zagrije.Da li je dovoljno vruća za pečenje provjerim s malo krušnih mrvica,stavim mrvice i ako odmah počne "cvrčati" dovoljno je vruća.
Stavila sam loptice peći.
Zbog jajeta loptice ne mogu biti jako male.Tijekom pečenja stalno sam ih okretala da se ispeku sa svih strana.Pečene loptice
sam izvadila na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće.
Poslužila sam ih uz pomfrit i jaja na salatu.Izrezala sam tvrdo kuhana jaja posolila ih,dodala ulje i ocat,umjesto običnog ulja
ukusno je s bučinim uljem,ako ga volite.
Ovakve izmjene kod tradicionalnih i klasičnih jela neće ga izmijeniti samo vizualno,nego će promijeniti i okus,usudila bi se reći poboljšati.Svima nam je poznata mesna štruca s jajima,peče se puno duže i uglavnom sokovi i arome iz nje iscure u pleh u kojem
ju pečemo.Loptice zapečemo sa svih strana i sve ostaje u njima.