Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

COPA - COGECA ZABRINUTA ZA STOČARSKI FOND U EU





NEFORMALNI SASTANAK 20. LIPNJA

Stručna suradnica Odjela za regionalni razvoj Hrvatske poljoprivredne komore Iva Đanović mag.philol.franc. et. hisp., univ.bacc.nov. et rel.publ. kontaktira s izvorom informacija Copa- Cogeci, pa posljenja relevantna informacija kaže slijedeće:
"S obzirom da je europski stočni sektor izložen povećanim izazovima, poljoprivredne organizacije EU-a Copa i Cogeca, koje predstavljaju više od 23 milijuna poljoprivrednika te njihove obitelji i 22 tisuće poljoprivrednih zadruga, pozivaju Vas na naš događaj za promociju dobrobiti stočnog sektora EU-a u Europskom parlamentu kojemu je domaćin zastupnik u Europskom parlamentu, Michel Dantin.
Pozivamo Vas da dođete 20. lipnja u 18.00 h u Europski parlament u restoran (Members Salon Restaurant) i da nam se pridružite kako biste čuli više o ovoj temi. Ako biste htjeli prisustvovati, molimo Vas da do 16. lipnja odgovorite na ovaj poziv na mail adresu: Josefina.Gonzalo@copa-cogeca.eu
Copa i Cogeca smatraju da je stočni sektor EU-a, a naročito područje svinja, mlijeka, goveda, ovaca i koza, peradi i jaja pogođen povećanim izazovima kao što su skupa proizvodnja u EU-u te ruska zabrana na poljoprivredni izvoz EU-a. Također, prečesto potrošači nemaju dovoljno vremena da bi se posvetili kuhanju ili su dezinformirani o koristi koje donosi meso za nutritivno uravnoteženu prehranu. Međutim, govedina, teletina, janjetina, perad, kozetina i svinjetina su izvrsne namirnice koje opskrbljuju potrošače bjelančevinama. Meso je također nužno kako bi prehranilo rastuću populaciju čiji rast se do 2050. predviđa za 60% te kako bi pomoglo riješiti glad i pridonijeti nutritivnoj vrijednosti hrane.
Europski poljoprivrednici i zadruge razvijaju nove inicijative za poticanje zdravih prehrambenih navika u ranim godinama te za povratak potrošača u dodir s prirodom. Copa i Cogeca stoga pokreću stočnu kampanju kako bi prikazali ove nove inicijative i predstavili u novom svjetlu dobrobit mesa, nove jednostavne recepte za pripremu hrane, ukazali na visoke standarde proizvodnje koje poljoprivrednici ispunjavaju te također pokazali da je stočni sektor dobar za rast i poslove te vitalnu ruralnu ekonomiju. Na događaju će se moći kušati izvrsni proizvodi iz cijele Europe. Mišljenja o izazovima i budućnosti stočnog sektora EU-a će također predstaviti zastupnik u Europskom parlamentu Michel Dantin i Predsjedništvo organizacije Copa-Cogeca. "





Post je objavljen 24.05.2016. u 17:09 sati.