Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

„20. DRŽAVNO PRVENSTVO MAŽORETKINJA 22.05.2016. ZAGREB“SVETOJANSKE MAŽORETKINJE VICEPRVAKINJE HRVATSKE

22.05.2016. u Zagrebu održano je 20. Državno prvenstvo mažoretkinja.

Na prvenstvu se okupilo oko 500 tinjak mažoretkinja u 47 formacija i 27 neformacijskih oblika.

Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica je XX. Državnog prventstva. Ovo pokroviteljstvo je priznanje za naš Savez, te velika motivacija, ali i obveza. Predsjednica je napisala: "Imam zadovoljstvo prihvatiti pokroviteljstvo nad održavanjem navedene manifestacije, koja će, uvjerena sam, pridonjeti afirmaciji Hrvatskog mažoret saveza. ujedno Vam želim uspjeh u organizaciji, a sudionicima odlične rezultate".

Na natjecanju Svetojanske mažoretkinje postigle su odlične rezultate:
Formacijskim kategorijama sa 17 djevojaka i to
Seniorke 2. mjesto
Juniorke 2. mjesto
Kadetkinje 2. mjesto

Neformacijski oblici;
Solo seniorke Martina Mahovlić 3. mjesto bronca
Solo juniorke Isabella Amanda Cvitanović 2. mjesto srebro
Solo juniorka Helena Tkalčić 3. mjesto bronca
Par juniorke Aleta Jurkovac i Leona Jerčinović 1. mjesto zlato
Solo kadetkinja Dalia Belan 4. mjesto
Solo kadetkinja Laura Tkalčić 1. mjesto zlato
Par kadetkinje Nika Novosel i Lea Reb 1. mjesto zlato

Naše članice nenatjecateljskih timova djevojčice od 4 do 8 godina sudjelovale su u „Prvom koraku“ pokazale što znaju i prvi puta doživjele pravu natjecateljski atmosferu.

U kategoriji seniorke formacije štap dodjeljuje se poseban godišnji status brončani, srebrni i zaltni s obzirom na broj osvojenih bodova. Naše seniorke natječu se na državnom prvenstvu od samog osnivanja udurge 1998. godine kada su prvi put nastupile u Crikvenici. Seniorskom sastavu na ovom državnom prvenstvu dodjeljen je „Zlatni status“ i naše seniorke su zlatne mažoretkinje 2016. godine. Zlatni status u Hrvatskom mažoret savezu uz Svetojanske mažorektinje imaju i Zagrebačke. Srebrni status dobile su Klinčaselske i Karlovačke, a brončani Klub mažoretkinja Sesvečanke i mažorektinje otoka Ugljana.

Odličnim rezultatima na državnom prvenstvu plasirale smo se na Europsko prvenstvo mažoretkinja od 23 do 25 rujna koje se ove godine održava u našoj državi i vrlo smo ponosne na domaćine grad Vinkovac i Vinkovačke mažorektinje. Predstavljat ćemo grad Jastrebarsko i Svetojanski kraj među najboljim europskom mažoret sastavima u formacijskim i neformacijskim kategorijama.
Kadetski sastav trenira Ana Boričević, a juniorski i seniorski Mateja Baltorinić. Djevojke su trenirale tokm ove godine marljivo i strpljivo kao i za sva dosadašnja prvenstva. Velika pohvala stručnim trenericama na strpljivom treniranju i pripremi djevojaka. Posebno smo sretne jer su i naše neformacije osvojile medalje neka su uzor i poticaj svim malim i velikim mažoretkinjama u budućnosti.

Naša udruga Svetojanske mažoretkinje s ovog se državnog vratila sa medaljama u svim kategorijama mažoret plesa sa štapom. Nakon 18 godina postojanja udruge i kontinuiranog rada te brojnog članstva ovo je veliko priznanje svim članicama, upravnom odboru te zajednici iz koje dolazimo. Osvjetlale smo obraz i potvrdile ukazano povjerenje našem gradu, kraju, Zajednici kulturno umjetničkih udurgra grada Jastrebarsko, Zajednici kulturno umjetnničkih udurga Zagrebačke županije. Veliko hvala našim roditeljima i navijačima, onima koji su uz nas tokom cijele godine i podržavaju naš rad

Prvenstvo je započelo Prvim korakom natjecanjem namlađih članica, usljedio je svečani prijem te otvaranje prvenstva. Defile te koreografije djevojke su otplesale do popodnevnih sati te željno iščekivale proglašenje.

Suci XX. Državnog prvenstva su; glavni sudac IDCU Alen Šćuric Internacionalni superior sudac sa delegatskim statusom, DCU Silva Bakija Superior sudac da delegatskim statusom, IDCN Internacionalna viša sutkinja sa delegatskim statusom Marija Topć Ramljak, Internacionalne sutkinje Marija Sremić i Valentina Kontek, nacionalne sutkinje CL Marija Zajec i Mateja Baltorinić te delegat Maja Žigman Internacionalna viša sutkinja sa delegatskim statusom. Predsjednica sudačkog odobora Ivana Borgudan. Sudački pripravnici CA Katarina Zibar, Valentina Žugaj, Adrijana Župljanin.

Ovom prilikom velika nam je čast spomenuti da su naše članice, Anitu Celinščak , Margaretu Celić i Valentinu Tončić koje su početkom godine uspješno završile sudački tečaj za suca mažoret plesa te su sada sa statusom suci pripravnici pri Hrvatskom mažoret savezu. Anita i Margareta su završile i temeljnu trenersku školu za licencirane trenerice mažoret plesa

Upravni odbor i sve naše članice ponose se našom dopredsjednicom i trenericom Matejom Baltorinić. Mateja je početkom godine na skupštini Hrvatskog mažoret saveza zaslužila povjerenje članica saveza te je izabrana za dopredsjednicu Hrvatskom mažoret saveza.
Članica je naše udruge od samog osnivanja 1998. Godine te aktivno pleše do 2011.
Nakon trenerske škole koju je završila 2007. Trenerica je i koreograf juniorskog i seniorskog sastava. Ove godine odradila je sudačko pripravništvo te je sada statusa nacionalnog suca mažoret plesa. Ove godine uložila je iznimno mnogo napora u organizaciju državnog prvenstva zajedno sa Upravnim odborom HMS-a što je i prepoznato. Mateja Baltorinić dobitnica je nagrade „Maestro Karlo Benko“ za najveći osobni doprinos Hrvatskom mažoret savezu u 2016. Godini.

Savez čine mnoge udruge mažoretkinja te svake godine doprinose za razvoj saveza , ove godine Priznanje za najveći doprinos mažoret plesu „Stanko Mazor“ dobile su Vinkovačke mažoretkinje.

S poštovanjem,
Upravni odbor Svetojanskih mažoretkinja


REZULTATI
XX.DRŽAVNOG PRVENSTVA MAŽORETKINJA

SENIORSKE FORMACIJE ŠTAP
1. ZGB – Zagrebačke
2. JAS – Svetojanske mažoretkinje mažoretkinje
3. KCS – Klinčaselske mažoretkinje
4. KAR – Karlovačke mažoretkinja
5. SES – Klub mažoretkinja „Sesvećanke“
6. KAL – Mažoretkinje otoka Ugljana
7. KTR – Mažoretkinje Kotoribe
8. BNM – Biogradske mažoretkinje
9. VTC – Mažoretkinje gradske glazbe Virovitica
10. SLU – Slunjske mažoretkinje (smotra)


JUNIORSKE FORMACIJE ŠTAP (11 formacija)
1. ZGB – Zagrebačke mažoretkinje
2. JAS – Svetojanske mažoretkinje
3. KAR – Karlovačke mažoretkinja
4. GBP – Mažoretkinje grada Grubišnog Polja
5. GLI – Udruga mažoretkinja „Glinske banice“
6. BNM – Biogradske mažoretkinje
7. LEK – Lekeničke mažoretkinje
8. NIN – Udruga Ninske mažoretkinje
9. VTC – Mažoretkinje gradske glazbe Virovitica
10. DAR – „Impress“ mažoretkinje Daruvar
11. BSC – Belišćanske mažoretkinje (smotra)


KADETSKE FORMACIJE ŠTAP (14 formacija)
1. ZGB – Zagrebačke mažoretkinje
2. JAS – Svetojanske mažoretkinje
3. SES – Klub mažoretkinja „Sesvećanke“
4. KCS – Klinčaselske mažoretkinje
5. KAR – Karlovačke mažoretkinje
6. GBP – Mažoretkinje grada Grubišnog Polja
7. VKC – Vinkovačke mažoretkinje
8. ZAD – Udruga Zadarske mažoretkinje
19KAL – Mažoretkinje otoka Ugljana
10. GLI – Udruga mažoretkinja „Glinske banice“
11. VTC – Mažoretkinje gradske glazbe Virovitica
12. DAR – „Impress“ mažoretkinje Daruvar
13. KAR – Karlovačke mažoretkinje (b sastav smotra)
14. MAR – Marinske mažoretkinje (smotra)
*Rezultati su zapisani na proglašenju. Službene rezltate objavljuje Hrvatski mažoret savez

Post je objavljen 23.05.2016. u 23:26 sati.