Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Duhovski ponedjeljak - Marija Majka Crkve

Nakon dalje i bliže priprave prema vlastitim mogućnostima i nagnućima katolički je puk proslavio svetkovinu Duhova - Pedesetnice, rođendan Crkve.
Današnji dan, duhovski ponedjeljak, na teritoriju Hrvatske biskupske konferencije proslava je Marije, Majke Crkve.
Marija je majka našeg Spasitelja, a s križa on ju je dao svom učeniku Ivanu za majku. Njezino tjelesno majčinstvo Sinu i duhovno majčinstvo narodu čini je majkom cijele Crkve, kako pape i svih pastira, tako i najmanjih među Božjim ovčicama.
Taj je naziv, iako korišten i ranije, u službenoj uporabi od II Vatikanskog koncila, a hrvatski je narod od pape dobio povlasticu da na duhovski ponedjeljak slavi istoimeni blagdan.
U blizini našeg Laičkog bratstva i samostana pri kojem se okupljamo također su danas proštenja: u svetištu Majke Božje Remetske te na Trnovčici u župi Marije Majke Crkve.

U zahvalnosti za dan Pedesetnice, za izljev Duha Svetoga na apostole i Crkvu sve do naših dana, u znak zahvale za brojna obraćenja i čudesna djelovanja Duha Svetoga neka naša srca čvrsto prionu uz Majku, koja nas prati, čuva i brani svojim moćnim zagovorom kao Najvjernija Odvjetnica, Ljekarna Nebeska i Kraljica dominikanskog reda!

Za kraj, nekoliko fotografija s današnjeg proštenja u Remetama.







Post je objavljen 16.05.2016. u 20:57 sati.