Današnji mi dan prebrzo prolazi i cijelo sam vrijeme u nekoj žurbi. Posljedica te žurbe je da sam jutros izletila iz kuće bez kišobrana i pošteno se nasmrzavala jer me oprala kiša. Nakon višesatnog boravka na hladnoći u mokroj odjeći, jedva sam čekala doći doma i pojesti nešto toplo da se ugrijem i potaknem cirkulaciju =)
Apetit mi uvijek poraste kad dođem promrznem tako da duga nakuhavanja nisu dolazila u obzir. Sjetila sam se da imam neke smrznute filete ribe u škrinji i tako je odluka pala da napravim brzinski lažni bakalar, tj. skušu na bakalar. Volim pripremati to jelo jer nije zahtjevno, a ujedno je lagano i može se jesti u svako doba godine.
Recept slijedi u nastavku, a količine su proizvoljne (od današnjih namirnica su proizašle 3-4 izdašne porcije). Budući da sam ljubitelj salata i jedem ih uz skoro sva jela, i ovo jelo je moralo biti sljubljeno sa svježim povrćem. Izbor je ovaj put pao na zelenu salatu i radič, ali može i bilokoja druga salata po izboru =)
Sastojci:
4-5 većih krumpira
400 g Ledo smrznutih fileta skuše
Koncentrat rajčice
Malo bijelog vina za podlijevanje
Krušne mrvice (po želji)
Začini (sol, papar, češnjak u prahu, crvena paprika, ljuta paprika, peršin...)
Maslinovo ulje
Krumpire narezati na ploške i začiniti. Dno dublje posude nauljiti i poslagati dio krumpira. Dodati komade ribe i podliti koncentratom rajčice i vinom. Na vrh dodati preostali krumpir, još malo koncentrata i po želji vode. Posipati krušnim mrvicama, poklopiti i protresti sadržaj posude. Staviti na laganu vatru i ostaviti da se kuha dok krumpir ne omekša. Povremeno protresti posudu da se sve ravnomjerno skuha i to je to =)
Post je objavljen 14.05.2016. u 14:08 sati.