Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Ne obrađuje se više od polovine državnog poljoprivrednog zemljišta

ZAGREB - Hrvatska trenutno raspolaže s 834.944,97 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, od čega je oko 400 tisuća hektara pod nekim oblikom ugovora, odnosno obrađuje se, a ostalo je neobrađeno zemljište, podaci su informacijskog sustava Agencije za poljoprivredno zemljište koje je u četvrtak iznijela ravnateljica Agencije Blaženka Mičević. Taj će informacijski sustav do kraja godine biti dostupan javnosti, odnosno svatko će moći vidjeti koliko ima državnog zemljišta, koliko je u zakupu, na koji rok, tko je posjednik ili zakupac, do toga koja je kultura gdje sijana, kakva je vrsta tla i slično, kazala je Mičević na susretu s novinarima.
Sustav će omogućiti pregled državnog poljoprivrednog zemljišta, kao i brže, kvalitetnije i transparentnije raspolaganje njime te kontrolu državnog zemljišta koje se daje u zakup, koncesiju i druge oblike raspolaganja.
S uvođenjem informacijskog sustava se započelo 2014. godine, a uvođenje je koštalo dva milijuna kuna, napominju iz Agencije nekretnine Rijeka

Post je objavljen 13.05.2016. u 16:15 sati.