Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kažnjavanje fotografa zbog snimanja

Dogodilo se nekoliko slučajeva gdje je policija kažnjavala fotografe zbog snimanja, pravdajući to ovim ili onim zakonom. Apsurndno je to da su kažnjavanjem fotografa indirektno branili one koji su - kršili zakon. Konkretno, radi se o nepropisnom parkiranju...

Jedan novinar kažnjen je sa 200 maraka (oko 800kn) zbog fotografiranja nepropisno parkiranih automobila. Policija je došla na zahtjev vlasnika obližnjeg kafića koji je zbog snimanja bio "uznemiren", pa je fotograf zbog snimanja optužen da je "neovlaštenim snimanjem narušavao javni red i mir".

Novinar kažnjen s 200 maraka zbog fotografiranja


Jedna Španjolka je kažnjena sa 800 eura jer je na Facebooku objavila fotografiju policijskog automobila na parkingu za invalide.

Spanish woman fined for posting picture of police parked in disabled bay

Naime, španjolski "Zakon o zaštiti građana", koji je poznatiji kao "Zakon za ušutkavanje" između ostaloga zabranjuje "iz sigurnosnih razloga" snimanje policijsih službenika "jer bi takve slike mogle ugroziti sigurnost policijskih službenika ili njihovih obitelji ili zaštićenih objekata ili policijskih operacija." Štoviše, po tom "sigurnosnom" zakonu, ako netko snimi slučaj policijske brutalnosti, neće biti kažnjeni policajci koji krše ovlasti, već onaj tko se usudio to snimiti!

Post je objavljen 12.05.2016. u 04:34 sati.