Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

"UKLONITI IME ZLOČINCA"

FOTO: VELIKO MNOŠTVO NA TRGU MARŠALA TITA Tražili da se preimenuje u Kazališni trg

Image and video hosting by TinyPic

Građanska inicijativa Krug za Trg organizirala je deseti put javni skup na kojem je ponovila zahtjev za preimenovanjem Trga maršala Tita u Kazališni trg, čime se, kako su kazali, ispunjava rezolucija Hrvatskog sabora o uklanjanju tragova totalitarnih režima.

Brojni sljedbenici Udruge okupili su se danas u Zagrebu na sjevernom platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta, noseći zastave i transparente poput "Tito, masovni ubojica i terorist", "Tito na vrhu liste svjetskih zločinaca", "Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova" , te pjevali budnice poput "Ustani bane".

Koordinator Kruga za Trg Ante Beljo rekao je da iza takvog imena trga stoji jugoslavenski totalitarizam, koji je u Hrvatskoj danas na djelu.

"Oni sebe zovu antifašisti, ali među njima su u dosta slučajeva objedinjeni četnici, udbaši, orjunaši i nevladine organizacije," rekao je Beljo i dodao da domoljubi neće dati hrvatsku državu koju su stvorili nakon 800 godina.

"Nećemo vas više plaćati i žalite se koliko god hoćete", kazao je Beljo za nevladine udruge te poručio: "Naša se generacija mora riješiti tereta naših mitologija, koje ne smijemo ostaviti djeci".

Predsjednik Hrvatskog vijeća za toleranciju i pomirenje Vladimir Gredelj ocijenio je da najveći problemi hrvatskog društva proizlaze iz njegove duboke podijeljenosti, koja se ne može prevladati bez odricanja od totalitarnog naslijeđa.

Gredelj je pozvao SDP, koji je, rekao je, pravni sljednik komunista, da se ispriča zbog zločina komunizma i odrekne toga naslijeđa.

Predsjednik Udruge Huda jama iz Ljubljane Roman Leljak rekao je da su nacizam i komunizam dva najveća zla 20. stoljeća i da oba treba osuditi, te se zauzeo da trg nosi ime Trg hrvatskih dragovoljaca, jer su, istaknuo je, dragovoljci stvarali Hrvatsku.

Milan Kovač iz Kluba utemeljitelja HDZ-a podsjetio je na Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine iz 2006. koja je „gurnuta pod tepih“ i zatražio njezino ispunjavanje, odnosno javno uklanjanje tragova totalitarističkih režima.
Image and video hosting by TinyPic

Ako dođe do „preslagivanja“ u Gradu Zagrebu, prvi zadatak bit će brisanje Trg maršala Tita i imenovanje Kazališnog trga, rekao je Kovač i dodao da će vrlo brzo biti donesen zakon o arhivskoj građi koji će svu arhivsku građu Saveza komunista Hrvatske učiniti dostupnom, „da hrvatski narod zna šta se radilo“.

Beljo je pozvao građane da podrže inicijativu za potporu ministru Zlatku Hasanbegoviću, te da potpišu peticiju protiv kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Damjan Tadić (Večernji, 7.5.16.)
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

"UKLONITI IME ZLOČINCA..."
...DA NE TRUJE VIŠE HRVATSKU POVIJEST I SVIJEST.

H.H.



Post je objavljen 10.05.2016. u 23:36 sati.