Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Pohana bazga u umaku od jagoda



Možda niste znali ali bazgu možete i pohati, evo i kako.

5 većih cvjetova bazge



Smjesa za pohanje kao za palačinke
1 jaje
1 vanilin šećera
50 ml mlijeka
60 ml bijelog vina
100g Pšeničnog oštrog brašna
1 žličica naribane limunove korice
prstohvat soli

ulje za prženje

sos od jagoda

300g jagoda
2 žlice šećera (po ukusu)



Cvjetove operite pod mlazom vode i dobro osušite na papiru.

Jaje izmiješajte s vanilin šećerom, dodajte mlijeko, vino, brašno, limunovu koricu, sol i sve dobro izmiješajte. Smjesa mora biti kao za palačinke.

Osušene cvjetove bazge umočite u pripremljenu smjesu i pržite u vrućem dubokom ulju do zlatnožute boje.



Jagode operite i narežite na manje komadiće. Dodajte šećera te sve zajedno kratko prokuhajte, Smjesu možete ispasirati ili ostaviti jagode u komadićima.

Po tanjuru staviti umak od jagode i na njega pohanu bazgu. Sve zajedno malo poprašiti šećerom u prahu.


Post je objavljen 10.05.2016. u 16:58 sati.